Stein Trygsland foran hallen der den nye produksjonslinjen for XPS-isolasjon skal installeres. Foto: Jackon

Jackon investerer 100 millioner i Fredrikstad

Jackon satser tungt i hjembyen Fredrikstad, og investerer i nytt produksjonsanlegg på eksisterende fabrikkområde.

I sommer falt beslutningen om å investere i en ny ekstruderingslinje for XPS-isolasjon ved fabrikken i Fredrikstad. Investeringsrammen er på hele 100 mill. NOK, inkludert nødvendige bygningsmessige arbeider, og vil medføre en kraftig forbedring av selskapets konkurranseevne på XPS-isolasjon i hele det Skandinaviske markedet.

– Ved oppstart av den nye linjen vil det være 34 år siden Jackon som første selskap utenom gigantene Dow og BASF startet med ekstrudering av XPS-isolasjon. På 90-tallet etablerte Jackon seg også i Tyskland med XPS-produksjon, og innehar i dag en solid markedsposisjon og salg til stort sett hele Nord-Vest Europa, forteller konsernsjef Stein Trygsland i en pressemelding.

Jackon ble grunnlagt i Fredrikstad i 1956, og tilbyr plastisolasjonsprodukter og emballasjeløsninger til aktører i byggebransjen og industrien, både nasjonalt og internasjonalt. Etter oppkjøpet av ThermiSol OY i Finland og StyroNor i Finnmark tidligere i år, teller konsernet 18 fabrikker i seks land.

Ambisjonene om videre vekst og fremgang er sterke hos både eiere og ledelse, og det arbeides løpende med utvikling i alle delene av virksomheten. For 3 år siden ble fabrikkområdet i Fredrikstad utvidet med 40 prosent da Jackon kjøpte nabobygget med tilhørende tomt. Anskaffelsen la til rette for forbedret intern logistikk og flyt i prosessene, og var et viktig grep for å sikre selskapet for fremtiden.

– Investeringen i ny produksjonslinje blir et kvantesprang i teknologi, kapasitet og konkurranseevne, og er en sterk markering av at vi har til hensikt å forsvare og videreutvikle vår posisjon som markedsleder, sier Trygsland. I tillegg er det selvsagt et løft for alle som arbeider her i Fredrikstad. Både å få bedre arbeidsforhold og det faktum at eierne investerer i virksomheten.

Forventet produksjonsstart for den nye produksjonslinjen er sent i 2018.