Prosjektsjef Christopher Bull, ÅF Advansia er fornøyd med Okalux som mekanisk solskjerming for lysinnslippene i taket.F.v. NTNU-student Bernhard Naglestad har sommerjobb på Munch-Munchmuseet og NTNU-student Kine Agnethe Dyb har sommerjobb på Deichmanske Hovedbibliotek. Her foran mock up av foldetaket. T.h. KU Deichmanske Geir Steinsland.Leif Berg i Skanska legger strekkmetall mellom bubble deck slik at betongen flyter utover.

Hektisk aktivitet på Nye Deichmanske

Det er hektisk aktivitet på Nye Deichmanske hovedbibliotek. Det vil bli gjennomført flere komplekse arbeidsoperasjoner de nærmeste månedene og arbeidene vil pågå gjennom sommeren.

Kontrakter

* Skanska AS, råbygg. kontraktssum: 244 millioner kroner eksl. mva

* AF Gruppen AS, innvendige arbeider, kontraktssum: 172 millioner kroner eksl. mva

* Roschman Konstruktionen aus Stahl und Glas GmbH, produksjon og montasje av fasade: 117 millioner kroner eksl. mva

* Oras AS, røranlegg: 51 millioner kroner eksl. mva

* OneCo AS, elektro/tele: 96 millioner kroner eksl. mva

* GK Inneklima, ventilasjon/automasjon: 27 millioner kroner eksl. mva

- Vi har startet montasjen av dekkereisen for utkragingen mot Operaallmenningen. Produksjonen pågår i tillegg på øverste etasje, og man vil i løpet av de neste ukene starte montasjen av dekkereis for taket. Arbeidene vil pågå gjennom sommeren, sier prosjektsjef Øystein Sandnes i ÅF Advansia til Byggeindustrien

- Taket er et foldetak – trekantformer folder seg i begge retninger og bidrar til stivhet i konstruksjonen – samtidig som taket har en fri utkraging mot Operaallmenningen på hele 18 meter. I randsonen av utkragningen monteres det hengestag som bærer det underliggende amfiet mellom fjerde og femte etasje, legger han til.

Råbyggsentreprisen utføres av Skanska AS og skal være ferdig ved årsskiftet 2017/2018.

De tekniske entreprenørene Oras AS og OneCo AS hadde oppstart i kjeller 1.april, mens AF Gruppen AS startet innvendige bygningsarbeider 1.juni, GK Inneklima starter ca. 1.august. Alle tekniske føringer under påstøp er utført og det pågår nå murer- og tømrerarbeider i tillegg til installasjoner i tekniske rom. Når Skanska AS er ferdig med råbyggsentreprisen vil innvendige og tekniske arbeider fortsette oppover i sjaktene og etasjene, opplyser Sandnes.

Neste aktør som har oppstart på byggeplassen er fasadeentreprenøren Roschmann GmbH. Forberedende arbeider for montasje av komposittfasaden har planlagt oppstart i midten av september, mens innheising av selve fasade-elementene starter i slutten av november og vil pågå fram mot sommeren 2018. I tillegg omfatter fasadeentreprisen kommer montering av overlys på taket med integrert mekanisk solavskjerming.