Kraftig brann i trehusbebyggelse i Halden natt til søndag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Kraftig brann i trehusbebyggelse i Halden

Det er omfattende skader etter brann i en trebygning i Oscars gate i Halden. Politiet evakuerte rundt 25 beboere i området der trehusene står tett i tett.

Brannvesenet meldte om brannen i Oscars gate klokka 3.17 natt til mandag, og klokka 4.15 meldte politiet at det var kontroll på brannen i Halden sentrum. Det er omfattende materielle skader i bygget, og tekniske undersøkelser igangsettes mandag morgen.

– Vi evakuerte et helt kvartal, det er adresser på Fisketorget og i Nedre Bankegate i tillegg til adressen der det brant i. Det er ingen melding om personskade. Det var full brann da brannvesenet kom til stedet, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til NTB.

De evakuerte beboerne ble innlosjert på hotell i byen, men i 5-tiden fikk beboerne fra Nedre Bankegate lov å flytte hjem igjen, melder politiet på Twitter.

Tidligere på natta, litt etter klokka 2, begynte politiet å få inn mange meldinger fra folk som hadde våknet av et kraftig smell. Siden de bodde spredt utover et stort område i Halden, satte politiet inn seks patruljer pluss ambulanser og brannvesen i søket for å finne ut hvor smellet kom fra. Kort tid etter meldte brannvesenet om brannen i Oscarsgate.

–Vi kan ikke utelukke at det er en sammenheng mellom det eksplosjonsartede smellet som ble hørt og brannen, sier Marstad.