De siste 50 boligene på Moholt som Sit har bygd får nå statsfinansiering. Til sammen har Sit bygd 632 boliger her. Foto: Sit

275 nye studentboliger i Trondheim

Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit) har fått statstilskudd til 275 nye studentboliger i Trondheim, og nå skal det bygges.

Pengene vil gå til nye studentboliger i Klostergata og Korsgata, i tillegg til sluttføring av tårnene på Moholt.

– Dette er en gladdag for Trondheimsstudentene. De nye boligene vil bidra til å lette presset i boligmarkedet for studenter, og vi skal bygge sentrale og moderne boliger særlig tilpasset studentenes behov, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i Sit.

Sit ønsker å bruke pengene til å bygge flere studentboliger i Korsgata 28 på Nedre Singsakerslette. Her er det kvikkleire, men Sit har tro på at det likevel er mulig å huse 100 studenter på denne tomta. Sit regner med at de nye boligene kan stå ferdige til studiestart 2019. Videre vurderer de å fortette eiendommen i Klostergata 56 på Øya. I dag bor det 63 studenter her, men Sit planlegger å få plass til 125 i et nytt prosjekt. Målet her er å bli ferdig til høsten 2018. Resten av statsstøtten vil Sit benytte til å fullfinansiere boligene i tårnene på Moholt, her mangler statsstøtte til 50 boliger.

I tillegg har Sit i dag også fått støtte til 125 boliger som skal bygges i Røverdalen på Gjøvik.

– Boligsituasjonen for studenter har vært vanskelig på Gjøvik, og de nye boligene vil ligge sentralt plassert i gåavstand både til campus og sentrum, sier Aspås.

Sit har i år for første gang fått tilskudd til alle de boligene det var søkt om tilskudd til. I 2016 mottok Sit statstilskudd til 300 boliger, og i 2015 til 220 boliger. Alle disse tilskuddene ble gitt til Trondheim. De siste fem årene har Sit bygd nærmere 1400 nye studentboliger i Trondheim. 632 nye boliger står nå ferdig i tårnene på Moholt. Lerkendal studentby ble ferdig med 640 boliger i 2014 og i 2012 åpnet Teknobyen studentboliger med 116 boliger. Når de planlagte utbyggingene er ferdig vil Sit ha bolig til om lag 6.300 studenter i Trondheim og cirka 735 studenter i Gjøvik.

Korsgata på Nedre Singsakerslette er ei trivelig gate – og her skal det bli plass til 100 flere studenter. Foto: Sit