ISS og ROM Eiendom forlenger storavtale

ISS Facility Services AS har inngått en ny forlengelse av avtalen med ROM Eiendom, for å drifte og vedlikeholde ROMs 950 eiendommer og bygninger i Norge.

Avtalen har en verdi på 200 millioner kroner årlig.

ROMs eiendomsmasse består av alle togstasjoner i Norge, inkludert Oslo S, samt verksteder og knutepunkter knyttet til jernbanedrift i Norge. Totalt utgjør eiendomsmassen om lag 720 000 kvadratmeter.

– Vi er stolte over at vi har fått fornyet tilliten fra ROM Eiendom, sier konsernsjef i ISS, Hans John Øiestad.

– Tilliten viser at vi har levert våre tjenester tilfredsstillende, og for ISS er avtalen strategisk viktig, med det solide fotfestet og den kompetansen vi nå har innen transportsektoren og spesielt jernbane i Norge, sier Øiestad.

Nylig inngikk ISS også en driftsavtale med Jernbaneverket.

Foruten drifts- og vedlikehold, inneholder avtalen Innkjøpsledelse, servicedesk, oppfølging innen lovpålagte internkontroll og ikke minst Energy Management. ISS har tilført kompetanse innen energioptimalisering i form av energiteknikere, samt eget EOS-system for overvåkning og styring av energibruken i eiendommene til ROM. Foruten å ha bidratt til at ROM har redusert sitt energiforbruk med 20 prosent, har ISS jobbet mye med planlegging og gjennomføring av ENØK-tiltak i eiendomsmassen.

Avtalen mellom ROM Eiendom og ISS startet opp i 2011 og med den nye avtalen løper den frem til oktober 2018.

Samarbeidet med ROM Eiendom er organisert i en egen landsdekkende organisasjon under ISS Divisjon Eiendom.