F.v.: Tomm Ingvaldsen, Inge Zeiner og Ronnie Egeland foran det som skal bli det nye Porsche-senteret.

Etablerer nytt Porsche senter i Asker

Autozentrum Holding AS, eier av Porsche importøren i Norge og Porsche Center Oslo, har inngått intensjonsavtale med Conceptor om å leie et ca. 2.500 kvadratmeter nytt bygg som skal spesialbygges for Porsche i bilbyen på Billingstadsletta i Asker.

Det nye bygget med Porsche Center Asker & Bærum vil stå ferdig i løpet av 2018.

- Denne etableringen komplementerer vår nåværende lokalisering på Ryen på en glimrende måte. Det vil utvide markedet for Porsche gjennom å fange opp nye kundegrupper i premium segmentet i de lokale markedene vest for Oslo, sier Inge Zeiner som er finansdirektør i Autozentrum gruppen.

Det blir en helt unik beliggenhet hvor vi får en stor og lang front ut mot Billingstadsletta og E18, rett ved den gode avkjøringen til IKEA, sier Inge Zeiner.

Porsche vokser internasjonalt og øker modellspekteret og antallet varianter av hver enkelt modell. Det er en økende satsing på hybrid og elektrisk drivlinje. Porsche Mission E, som skal bli en elektrisk superbil, kommer i 2019.

Det er ca. 10.000 Porscher på norske veier, hvorav ca. 30 prosent befinner seg i vår region. Det er også større fokus i markedet på eldre biler. Vi ser derfor en betydelig vekst innenfor delesalg og verkstedtjenester. Kundene ønsker å benytte autoriserte forhandlere med høyt kunnskapsnivå, fortrinnsvis med nærhet til eget bosted eller arbeidsplass.

– Vi spurte kundene og potensielt nye kunder i en undersøkelse om hvor de ville ha beliggenhet for vårt nye Porsche Center. Svaret var krystallklart. De ønsket en autorisert forhandler og serviceverksted i Asker og Bærum, sier Tomm Ingvaldsen som er adm. direktør for Porsche Center Oslo AS.

– Vi har lenge søkt etter en egnet beliggenhet og lokaler i vestkorridoren inn til Oslo for å dekke etterspørselen fra Drammen, Lier, Asker, Bærum og opp mot Hønefoss. Området har en befolkning på opp mot 250.000 som tilsvarer befolkningen i f.eks. Bergen. Det har vi nå sikret oss på Billingstadsletta ved samarbeidet vi har etablert med Conceptor, sier Tomm Ingvaldsen. Vi er allerede godt i gang med planleggingen og Porsche Center Asker & Bærum vil åpne om ca. 24 måneder. Sammen med flere bilmerker i området blir dette en bilby som gjør det brukervennlig for de som jakter på bil, eller skal ha service på bil, sier Tomm Ingvaldsen.

– Vi har lenge hatt planer for å utvikle tomten. Forretningsbygget er fra 1979 og er tegnet av arkitektene Lund & Slaatto. Conceptor overtok eierskapet av bygget i 2001. Bygget var forut for det i mange år hovedkontoret til Nestlé i Norge. I 1992 fikk bygget Asker kommunes byggeskikkpris, blant annet fordi det tilpasser seg godt til terrenget. Reguleringsplanen for området ble nylig vedtatt enstemmig i Asker kommunestyre og er i tråd med kommuneplanen hvor man ønsker næringsutvikling i kommunen som tillater forretninger med plasskrevende varer i området. Bygget er også utviklet med en helt ny etasje med kontorlokaler, som ferdigstilles i løpet av høsten 2016. Vi har også vært delaktige i utviklingen av 260 boliger og ca. 7.000 kvadratmeter næring på den tilstøtende eiendommen i Lundekroken, og med den forestående etableringen til Porsche får området enda et stort løft, sier Ronnie Egeland som er adm. direktør i Conceptor i en kommentar.

– Å få et av verdens mest anerkjente merkevarer innen bil til å etablere seg i vårt nye bygg er noe vi er veldig stolte av. Det å få Porsche til området vil virke inn positivt for alle som driver med salg- og næringsvirksomhet her, sier Ronnie Egeland.