Arkivbilde av et lyn over Bunnefjorden like sør for Oslo; tirsdag kveld er det meldt kraftige byger, lyn og torden over store deler av østlandet. Foto: Per Løchen / NTB scanpix

Lyn og torden skapte store problemer på Østlandet

Store deler av Sørumsand og Blaker mistet strømmen da deler av Østlandet ble rammet av lyn og torden tirsdag kveld.

Alle butikkene på Sørumsand måtte stenge på grunn av strømbrudd etter at himmelen åpnet seg med regn, hagl og lynnedslag, ifølge Romerikes Blad.

Flere hus i Sørum fikk vannlekkasjer, og lynet har slo ned i et hus i Ulvikveien i Aurskog. Det ble ikke meldt om noen alvorlige hendelser. I Blaker var det oversvømmelser flere steder og Haglundveien i samme område ble stengt grunnet ras.

– Det har vært veldig mange lynnedslag i området, sier Vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt.

Brannvesenet i Vestfold meldte også om at lynet hadde slått ned i trafostasjon i Våle i Re kommune på Twitter. Lynnedslaget førte til at kjøleoljen i transformatoren begynte å koke, noe som førte til røykutvikling, men ingen brann.

Meteorologisk institutt spådde «Bulder og brak mange steder østafjells og i Trøndelag tirsdag kveld». Områdene rundt Oslo, Hamar, Lillehammer og Kongsvinger var markert som røde soner av meteorologene.