Jan Jahren gleder seg over to store kontrakter i Sverige

HENT med sykehus-kontrakt i Stocholm

HENT AS har signert kontrakt med Locum AB om det nye akutt-mottaket ved Danderyds sykehus i Stockholm.

Stockholms läns landstings eiendomsselskap, Locum AB, har signert avtale med HENT AS om oppføring av nytt bygg for akuttbehandling ved Danderyds sykehus.

Avtalen gjennomføres som en samspillskontrakt, skriver HENT i en pressemelding.

Oppdraget omfatter alle leveranser for tett bygg, innredning og tekniske installasjoner. Oppstart for prosjektet er høsten 2016, og det skal ferdigstilles desember 2018.

- HENT er utrolig motivert for å gjennomføre dette prosjektet sammen med Locum. Vi ser frem til å vise vår kompetanse og erfaring gjennom denne samspillsavtalen, sier Jan Jahren, administrerende direktør i HENT AS.

Store investeringer

Den nye akuttbygningen blir totalt over 40.000 kvadratmeter, inkludert nybygg og ombygging av eksisterende bygninger. Investeringene som nå gjøres er landstingets største noen gang og skal ta høyde for det kraftig økende behovet for sykehustjenester i Stockholmsområdet.

- Det er et viktig prosjekt som nå settes i gang og jeg ønsker velkomment at vi nå får en ny aktør på det svenske markedet. Dette skaper økt konkurranse blant byggefirmaene, noe som er viktig for hele byggemarkedet, sier Paul Lindquist, formann i Locum AB.

Akutt-mottaket skal stå ferdig årsskiftet 2018-2019

Nytt kontorbygg

HENT har også fått i oppdrag å oppføre Axis Communications nye hovedkontor i Lund i Sverige.

Avtalen gjennomføres som en totalentreprise, og omfatter rundt 42.000 kvadratmeter nybygg, skriver selskapet i en pressmelding.

Oppstart for prosjektet er høsten 2016, og det skal ferdigstilles våren 2019. Det nye kontorbygget vil inneholde arbeidsplasser for om lag 1300 ansatte, konferansefasiliteter, restaurant og café, samt ett nytt besøkssenter for demonstrasjoner av Axis` produktportefølje.