Nye Jordal Amfi lyses trolig ut i juni

Kultur- og Idrettsbygg håper at Oslo-politikerne vedtar kostnadsrammen for nye Jordal Amfi i juni, og at byggekontrakten kan lyses ut like etter.

På Markedskonferansen fortalte Simen Bakken om stor interesse rundt det etterlengtede prosjektet. Jordal Amfi ble som kjent bygget til Oslo-OL i 1952, og Bakken kalte det en ekstrem etterbruk at et OL-anlegg. En uttalelse hockeyfolk ikke har noe problem med å være enig i.

– Vi har jobbet med dette prosjektet i tre år, og det startet som en del av arbeidet med OL-søknaden. Da startet reguleringsprosessen, fortalte han.

– Det er et etterspurt prosjekt og tradisjonsrikt anlegg vi er satt til å forvalte og jobbe videre med. Vi har jobbet mye med energisiden av prosjektet, og den nye hallen vil redusere energibruken med to tredjedeler sammenlignet med dagens situasjon. Det blir energibrønner, solcellepanel og gjenvinning av varmen vi får når vi produserer is. Da blir vi så å si selvforsynt med varme, la han til

Bakken understreket også at de skal ta hensyn til vernehensyn, og at de ønsker å bevare deler av arkitekturen i det nye anlegget.

I forbindelse med den nye ishallen vil man også gjenåpne Hovinbekken, som i dag renner i kulvert under Jordal.

– Selv om det skal spilles eliteseriekamper hver uke, så er det en hall som er aller mest for breddeidretten. Den varierte bruken stiller store krav til ventilasjonsløsninger og tilpasset energibruk til faktiske bruken. Vi ønsker å optimalisere dette dette ytterligere. Det er forskjell på når 20 tiåringer er på isen og når 6.000 ivrige tilskuere kommer inn fra regnet, sier Bakken.