Markedssjef Eva Skinner i Brokk er fornøyd med designet på den nye 280 modellen.

Ny kraftig rivemaskin fra Brokk

Brokk, verdens ledende produsent av fjernstyrte riveroboter, introduserer Brokk 280.

Den nye modellen blir vist for første gang på Bauma i München.

– Brokk 280 er kraftigere enn forgjengeren B260 og den kommer også med et nytt design som vi er veldig fornøyd med, sier markedssjef Eva Skinner til Byggeindustrien.

Brokk 280 har en rekkevidde på 6,2 meter og en egenvekt på 3150 kilo. Ifølge den svenske produsenten kan maskinen vise til 20 prosent effektivitetsforbedring i forhold til utgående modell. Maskinen skal ha både høyere slagstyrke og en høyere slagfrekvens enn B260.

Brokk 280 er også utstyrt med et nytt elektrisk system – Brokk SmartPower, som i følge selskapet optimaliserer maskinens prestasjoner.

– Med 40 års erfaring er vi helt unike i måten vi presser grensene for utvikling av riveroboter. Vårt siktemål er alltid å øke produktivitet, allsidighet og sikkerhet for våre kunder og deres krevende oppgaver. Brokk 280 leverer på alle fronter, sier Martin Krupicka, CEO for Brokk gruppen.

Brokk forsikrer kundene om at all redskap de har på 260-modellen, for eksempel sakser, freser, skuffer, klyper, bergbor, bjelkeholdere og fjellsplittere, kan brukes på nye Brokk 280.

De siste årene har Brokk introdusert en rekke nye modeller og 2016 er intet unntak med introduksjonen av Brokk 120 DIESEL og nå Brokk 280. Brokk har nå et maskinprogram på ni beltegående maskiner som igjen leveres i flere utførelser.

Brokk har levert over 7000 riveroboter over hele verden og kan i år feire 40-årsjubileum.