Best Value Procurement – bedre kvalitet, færre konflikter?

StedTrondheim, Norge
ArrangørNBEF m.fl.
Fra06.01.2016
Til06.01.2016
TidspunktOnsdag kl 12.00 - 14.15

Målgruppe:
Deg som ønsker en innføring i en ny anskaffelsesmetode som er i tråd med anskaffelsesregeverket og er på vei inn i Norge

Kursomtale:
Best Value Procurement - bedre kvalitet, færre konflikter?

- Funksjonsbaserte kravspesifikasjoner med klare mål

- Leverandør får ansvar for optimal kvalitet innen rammen

- Kartlegging + tydelig risikofordeling byggherre-leverandør

- Bruk målbare kriterier for kvalifisering av ekspertkunnskap

- BVP-erfaringer internasjonalt, hva m norske byggherrer?

I byggeprosjekter sliter vi med å oppnå ønsket kvalitet på leveransene, og ofte ser vi at kostnadsrammer overskrides. Den konvensjonelle reaksjon er å gjennomføre mer detaljerte krav, nye regler, flere kontroller og mer tilsyn. Som igjen fører til høyere kostnader, mer byråkrati og mindre jobbtilfredshet. Best Value er en metode som reduserer usikkerhet og hindrer hendelser. Best Value er en velprøvd metode for å oppnå resultater i (prosjekt)organisasjoner. Den BV-prinsippene er enkle, men varierer sterkt fra konvensjonelle ledelsesmetoder. Metoden erkjenner at endring er vanskelig og må komme innenfra. Ressurser brukt på regelverk, kontroll og inspeksjoner risikerer å være en bortkastet innsats, tid og penger. Best Value oppnår resultater ved å sette fokus på ekspertkunnskap, godt håndverk, tydelige ansvarsforhold, åpenhet og ansvarlighet. Metoden er enkel: Gjennomføring i prosjekter krever lederskap og engasjement fra de ansatte. Ovenstående tekst er hentet fra Best Value Europe.

På vårt medlemsmøte 06.01 får du en introduksjon til BV: Hva er filosofien bak BV? Er den i tråd med anskaffelsesreglene? Hvilke forutsetninger må til for å lykkes? Hva er erfaringene, og hvordan stiller norske aktører seg til å ta denne metoden i bruk? Hva vi gode nok verktøy til å kvalifisere leverandører og eksperter basert på objektive kriterier? Velkommen til lunsjmøte/webinar!

Program og påmelding