Strømmen tilbake på Haukeland sykehus og i Bergen

Flere steder i Hordaland ble onsdag morgen rammet av et strømbrudd. Haukeland sykehus og Bergen har nå fått strømmen tilbake.

Nærmere 4.000 husstander var uten strøm i Bergen i morgentimene, og Haukeland sykehus ble også mørklagt i omtrent 20 minutter.

Strømmen gikk klokken 07.47 onsdag morgen, og nødaggregatene på Haukeland sykehuset slo inn. Det skal ha vært en feil på en bryter, som førte til at strømmen forsvant fra enkelte steder.

Sykehuset gikk en periode på reservestrøm, men har nå strøm som normalt. Ifølge MACROBUTTON Bergens Tidende måtte de ansatte bruke lommelykter og heisen sto en periode stille.

– Vi tar høyde for at det kan være ustabil strømforsyning i en periode og har tatt forholdsregler for dette. Hvor lenge problemene vil vare er på dette tidspunktet usikkert, skriver kommunikasjonsavdelingen på Haukeland sykehus i en pressemelding til NTB.

Hordaland politidistrikt skriver på Twitter at det er økende vind langs kysten av fylket, og at det har kommet flere meldinger om blant annet veltede trær. Politiet oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander.