Strategisk eiendomsledelse

StedTrondheim, Norge
ArrangørTekna
Fra07.01.2016
Til08.01.2016
TidspunktTorsdag kl 9.30 - fredag kl 15.00

– fokus på offentlig sektor

Eiendom som strategisk faktor for verdiskaping. Verdiskapende arealer. Digitalisering av bygge- og eiendomssektoren. Rammebetingelser i endring. Konseptvalg, prosjektstyring og gjennomføringsmodeller.

Målgruppe
Seminaret henvender seg til alle med forskjellige roller og ansvar innen offentlig eiendomsforvaltning. Svært mange av temaene som tas opp vil også være aktuelle for private aktører – samt for alle som leverer byggrelaterte tjenester til offentlig sektor.

Store verdier – betydelige effektiviseringsmuligheter
Nærings-, formåls, og yrkesbygg utgjør et samlet areal på 129 millioner kvadratmeter. Tall fra BI viser at BAE-næringen som helhet årlig omsetter for ca. 600 milliarder kroner og sysselsetter rundt 250 000 personer, noe som gjør den til en av Norges største næringer. Eiendomsledere i offentlig sektor forvalter store verdier, anslått til NOK 1.500 mrd. i anskaffelsesverdi. Det er gjennom mange studier vist at potensialene for effektivisering er store – samtidig som brukers og leietakers behov for arealer er i konstant endring. Urbanisering, demografi, klimautfordringer, utvikling av transportinfrastruktur og teknologi tilser at eiendomssektoren vil møte endrede rammevilkår i fremtiden. Offentlige bygg skal bidra til å effektivisere tjenesteproduksjon og være virkemidler for økt verdiskaping i samfunnet.

Eiendomsledelse i et strategisk perspektiv
Det er med stor glede at NBEF i samarbeid med Tekna og NTNU ønsker velkommen til noen fagdager som gir deg en god oversikt over de utfordringer og muligheter som du som eiendomsleder står overfor. Vi har fått med aktører fra akademia, myndigheter og praksis som belyser de strategiske aspektene – og gir deg praktiske eksempler på løsninger. Hva betyr dette for deg og din jobb? Vi har satt av tid til å diskutere dette og utfordrer «silotenkningen» med fokus på bygg som verdiskapende arenaer for bruker. Vi ser på tiltak for bedre planprosesser, digital informasjonsforvaltning over livsløpet, konsekvensene nye arbeidsmåter og krav til arbeidsmiljøutforming - for økt produktivitet. Både anskaffelsesregelverket og ordningen med sentral godkjenning endres i 2016: Hva betyr dette for seriøsitetsarbeidet og muligheter til kvalifisering av leverandører? Valg av gjennomføringsmodell, gevinstrealisering og risikostyring i prosjekter er også viktige temaer. Rammen rundt Kursdagene sikrer en god mulighet til å utvikle ditt eget faglige nettverk i kombinasjon med en uslåelig sosial ramme. Velkommen til noen inspirerende og lærerike kursdager.

Målgruppe
Seminaret henvender seg til alle med forskjellige roller og ansvar innen offentlig eiendomsforvaltning. Svært mange av temaene som tas opp vil også være aktuelle for private aktører - samt for alle som leverer byggrelaterte tjenester til offentlig sektor.

Program og påmelding