NRC Rail kjøper Svensk grunnentreprenør

NRC Rail Group kjøper Segermo Entreprenad for 224,7 millioner svenske kroner.

Det skriver NRC Rail Group i en pressemelding mandag.

– For oss er dette en stor dag, og vi er glade og stolte over at Segermo blir en del av NRC Rail. Norge har vært vårt primærmarked, det er her vi har vokst og dannet grunnlaget for det som er i ferd med å bli Nordens ledende baneentreprenør. Sverige er et stort og viktig marked, og selv om vi opplever vekst i Norge, så er markedet tre ganger så stort i Sverige, uttaler administrerende direktør i NRC Rail Group, Øivind Horpestad, i pressemeldingen.

Horpestad forteller at man, i likhet med i Norge, ser en kraftig økning i svensk infrastrukturutbygging de kommende årene.

– NRC Rail akter å være med å ta sin del av dette markedet. Vi satser med andre ord sterkt i Sverige, og i den forbindelse er Segermo en meget viktig tilvekst. Det at Segermo ønsker å være en del av vår gruppe, er en erklæring på den tro også de har hva gjelder vår strategi og vårt mål om å være en ledende Nordiske baneentreprenør. Vi har som kjent arbeidet meget aktivt inn i Sverige de siste to år. Den svenske entreprenøren SJT kom inn tidligere i år, og deretter Litz og Elektrobyggnad. Med kjøpet av Segermo vil vi komplettere gruppen i Sverige. Vi våger påstå at vi er Nordens ledende i form av kvalitet, kultur og spesialkompetanse, en kombinasjon som ikke bare slår ut i vekst, men også i gode resultater på bunnlinjen, sier Horpestad.

Segermo omsatte i 2014 for 274 millioner svenske kroner, og leverte et resultat før skatt på 31 millioner, heter det i pressemeldingen.