Illustrasjon: Kristiansen & Bernhardt arkitektur

Skanska utvikler næringslokaler i Tønsberg

Skanska har signert kontrakt med Anton Jenssens gate 2 AS om oppføring av et næringsbygg sentralt i Tønsberg. Kontrakten har en verdi på 233 millioner, og inngår i Skanskas ordrereserve for Q3 2015.

Sentralt beliggende ved innkjøringen til Tønsberg skal Skanska oppføre et nytt kontorbygg, med fem etasjer og full kjeller. I prosjektet, som Skanska løser som en totalentreprise, inngår også riving av deler av den eksisterende bygningsmassen. Prosjektets totale areal er på ca. 12.500 m2.

- Vi setter stor pris på å få være med og utvikle Tønsberg gjennom prosjektet Anton Jenssens gate 2. Nå gleder vi oss til å komme ordentlig i gang med prosjektet, og til å overlevere et solid kontorbygg til oppdragsgiver Anton Jenssens gate 2 AS, sier Terje Nyborg Olsen, distriktssjef for Skanskas distriktskontor i Drammen.

Prosjektet er utformet med tanke på god fleksibilitet og arealeffektivitet. Det er også lagt stor vekt på estetikk og materialbruk, ettersom prosjektet ligger godt eksponert ved byporten til Tønsberg. Nesten halve bygget er allerede utleid til Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling (BUPA), og byggherre har god dialog med potensielle leietakere når det gjelder resterende areal.

Arbeidene begynner i september 2015, og kontorbygget skal etter planen stå ferdig i slutten av desember 2016. Kontrakten, som har en verdi på 233 millioner kroner inkl. mva., bokføres i Skanskas ordrereserve for Q3 2015.