Illustrasjon: Selvaag Gruppen

Grønt lys for verdens største vinterhall på Lørenskog

Om tre år skal Selvaag ha bygget verdens største innendørs skianlegg på Lørenskog.

Det skriverTV2i en artikkel på sine nettsider.

Denne uken fikk Lørenskog Vinterpark godkjent detaljreguleringsplanen for prosjektet, og løypa er dermed klar for byggingen av verdens største skihall.

– Dette er mer enn en skihall. Vi skal bygge hotell, leiligheter, vinterakademi og butikker. Dette blir en destinasjon, sier konseptutvikler Kjetil Fladmark Larsen til TV2.

Skihallen skal bestå av seks etasjer med 20 meter under taket. Planleggingen har foregått i fire år. Allerede i år starter Selvaag Gruppen med byggingen.

Med et areal på 36.000 kvadratmeter skal vinterhallen bli verdens største, beste og mest avanserte, heter det i artikkelen. Alpinbakken skal få en lengde på 505 meter og en bredde på over 100 meter. Det blir tre ulike nedfarter og fem skiheiser med kapasitet til å frakte over 5.000 skikjørere i timen.

– Visjonen er at dette skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport, samlet rundt en innendørs skihall. Anlegget vil i tillegg inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper, skriver Selvaag i en melding på selvaaggruppen.no.