Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann Gjermund Hagesæter har tro på enighet om revidert nasjonalbudsjett uten at forhandlingene må løftes et opp et hakk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Innspurt om revidert på Stortinget

Regjeringspartiene og samarbeidspartiene jobbet søndag både sammen og hver for seg for å bli enige om revidert nasjonalbudsjett.

En ukes utsatt sommerferie for hele Stortinget er riset bak speilet når de fire finanspolitikerne fra Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og KrF forsøker å bli enige om hvordan statsbudsjettet for 2015 best skal justeres ved halvgått løp.

Målet er å legge fram en avtale mandag. Søndag kveld var det ikke noe som tydet på at det ville bli noen avtale før fristen.

Som leder av finanskomiteen er han også ansvarlig for at prosessen går på skinner når de øvrige partiene på Stortinget skal kobles på. Komiteen har frist for avgivelse av innstillingen 12. juni. Stortinget behandler saken 19. juni, som er siste dag før de folkevalgte tar ferie.

– Vi satser på å kunne legge fram noe for de respektive partienes stortingsgrupper mandag, sier Syversen til NTB.

– Vi klarte å bli enige om revidert på finanspolitisk nivå i fjor. Det er målet også i denne runden, sa han søndag.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik poengterer at mye av arbeidet gjøres uten at det forhandles i samme rom.

– Vi bruker tiden godt, og tar om nødvendig også mandag formiddag i bruk, sa han.

Statsminister Erna Solberg sa lørdag til NTB at hun ikke er i tvil om at samarbeidspartiene vil greie å komme fram til et revidert budsjett.