Planlegger nybygg i Tromsø og Trondheim

Utvidelse av Framsenteret i Tromsø og nybygg på Høgskolen i Sør-Trøndelag, er blant nyhetene i revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen foreslår å sette i gang den planlagte utvidelsen av Framsenteret i Tromsø. Det betyr 10.000 kvadratmeter med nye kontorer, laboratorier og lager. Nybygget blir et passivhus, som bruker lite energi til oppvarming sammenlignet med vanlige bygg, og blir også en del av et pilotprosjekt i "Framtidens byer".

Utvidelse i Tromsø

Framsenteret består av 21 institusjoner som driver med tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og teknologi. Flere institusjoner blir med utvidelsen samlokalisert. Dagens bygg er på 14.800 m² og ble tatt i bruk i 1998. Det nye bygget skal plasseres parallelt med eksisterende bygg, på sørsiden.

Statsbygg utarbeidet i 2012, på oppdrag fra Klima- og miljødepartementet, forprosjekt for utvidelse av Framsenteret.

Nybygg i Trondheim

Regjeringen foreslår også å bevilge fem millioner kroner til oppstart av prosjektering for et nytt bygg på Høgskolen i Sør-Trøndelag. Det er helse- og sosialfag som skal utvides med ca 13.000 kvadratmeter i Elgsetergata. Det vil bety at høgskolen får samlet alle helse- og sosialfagutdanningene på ett sted