Et kjempearrangement

Vei og Anlegg 2015 er nå historie. Da portene ble lukket søndag kl. 15 hadde 22.951 personer vært innom messen.

Vei og Anleggsmessen er det desiderte høydepunktet for anleggsfolket i 2015. Her fikk de se det meste av det nye som røer seg i maskin- og utstyrsverden, både utstillere og besøkende møttes ansikt til ansikt og man fikk treffe konkurrenter og kolleger.

Det er alltid vanskelig å spå hvor mange som vil besøke et arrangement av denne typen – det kan være væravhengig, det kommer an på hvor travle personene og firmaene i målgruppen er (mange i anleggsbransjen jobber hardt for å bli ferdig med sine prosjekter, og ser kanskje ikke at de har mulighet til å sende mange av de ansatte på en messe) og det er selvsagt noen som vurderer nytten av å besøke et slikt arrangementet. På forhånd forventet MGF rundt 25.000 besøkende. Nå ble det noe lavere enn dette, men 22.951 et er bra besøkstall, på nivå med messen som ble arrangert i 2012. Faktisk registrerte man 17 flere innom portene i år enn sist messen ble arrangert.

En ting er å se på antall besøkende – man må selvsagt også se på kvaliteten på de besøkende. Det er tydelig at de aller fleste var proffkunder – de som vurderer å kjøpe inn nytt utstyr og nye maskiner. Og det er selvsagt de utstillerne ønsker å få innom sin stands – det er de som potensielt kan gi penger i kassa, de man ønsker å snakke med og de man håper på nyttig feed-back fra. Det ble også solgt en rekke maskiner og mye utstyr på messen. Hvor mye utstyr som ble solgt har vi ikke noen nøyaktig oversikt over – men det er snakk om handler for mange millioner kroner.

Som vi har nevnt tidligere på bygg.no er det ingen av de foregående messer som når opp til årets med tanke på kvalitet på utstillingene. Messen ble også utsolgt på rekordtid, og det var presentert maskiner og utstyr for rundt 1 milliard kroner på arrangementet. Mange selskaper har brukt store summer på sine stands. De syntes. Det er også tydelig at grepet som ble gjort med større stands ute hadde en fin effekt. Området ble mer ryddig og oversiktlig enn tidligere.

Nå er årets messe historie men Anita Helene Hall og resten av gjengen i MGF er nok allerede i gang med planleggingen av neste messe i 2018. Her kan man ta med seg det beste fra årets arrangement og gjøre messen om tre år enda bedre. For eksempel vil forhåpentligvis innregistreringen og trafikksituasjonen være enda bedre om tre år. Det er lite som tyder på at anleggsmarkedet skal roe seg noe ned i tiden frem mot 2018 – heller tvert om. Det er derfor bare å begynne å glede seg.

Byggeindustrien var til stede med egen stand og reportene under hele arrangementet. Les alt vi har skrevet om messen her.