Ny distriktsleder blir Lars N. Hjertås (46), som de siste fem årene har vært daglig leder for Veidekkes datterselskap Norske Stålbygg. (Foto: Sindre Sverdrup Strand)

Veidekke samlokaliserer entreprenørvirksomheten i Vestfold og Telemark

- Bygg- og anleggsmarkedet er i endring, og vi tilpasser oss dette ved å slå sammen våre to enheter i Telemark og Vestfold, sier  regionsdirektør Helge Opedal i Veidekke Entreprenør. Ny distriksleder blir Lars N. Hjertås (46).

- Ny infrastruktur og bedrede kommunikasjonsmuligheter har medført at vi og mange av våre kunder ser på dette som ett naturlig markedsområde, legger han til.

- Sammenslåingen skal gjøre Veidekke bedre rustet til å møte fremtidige utfordringer ved styrket konkurransekraft og høy attraktivitet hos kunder og medarbeidere, utdyper Opedal i en pressemelding.

Bemanningen vil bli tilpasset markedsutsiktene.

- Dette innebærer dessverre behov for å redusere bemanningen med inntil 30 ansatte, slik at vi etter dette vil være ca 125 ansatte i distriktet. Vi jobber for å finne omplasseringsmuligheter internt i Veidekke, og for enkelte vi det bli naturlig avgang. Men det er dessverre ikke til å unngå at det vil bli oppsigelser. Lederne av de to tidligere enhetene i Telemark og Vestfold, Roger Dreyer fra Telemark og Erland Johansen fra Vestfold, vil henholdsvis jobbe med marked og utvikling av store prosjekter i Region Syd og med marked og prosjektutvikling i den nye enheten, heter det i meldingen.

Det har vært gjennomført en omfattende intern prosess for å se på organisering og strategi, og det nye distriktet skal være operativt fra første april. Distriktsleder blir Lars N. Hjertås (46), som de siste fem årene har vært daglig leder for Veidekkes datterselskap Norske Stålbygg.

Hjertås er utdannet sivilingeniør, og har tidligere jobbet i Nøtterøy kommune og i Tønsberg-Nøtterøy Boligbyggelag før han kom til Veidekke som prosjektleder i 2007.

- Veidekkes to nåværende enheter utfyller hverandre veldig godt. Gjennom sammenslåingen får vi utnyttet vår samlede kompetanse enda bedre i begge fylker. Dette vil styrke vår posisjon i forhold til våre kunders behov innenfor nybygg, ombygging, boliger, mindre anleggsjobber, industriprosjekter, alle typer næringsbygg, skoler og andre offentlige prosjekter. Det å samle våre kompetente medarbeidere innenfor èn organisasjon gjør at vi mer smidig kan disponere de riktige ressursene til hvert prosjekt, sier Hjertås.

- Vi har bestemt oss for at den nye virksomheten vår skal samlokaliseres i Larviksområdet, og er i dialog med utleiere for å finne egnede lokaler. Vi vil likevel være en lokal entreprenør både i Telemark og Vestfold. Blant annet beholder vi vårt avdelingskontor i Bø, for å sikre tilstedeværelse i det viktige lokalmarkedet, avslutter Hjertås.