Sika investerer 400 millioner i nytt laboratorium

Kjemikalieprodusenten Sika investerer 60 millioner sveitsiske franc, tilsvarende litt over 400 millioner norske kroner, i nytt laboratorium og kontorbygg i Sveits.

Det skriver Sika Norge i en pressemelding fredag.

Det globale konsernet satser hardt i opphavslandet Sveits, og investerer 60 millioner sveitsiske franc i et topp moderne laboratorium og kontorbygning, inklusive nødvendig infrastruktur, i byen Zürich.

Med dagens kurser utgjør det omtrent 407 millioner norske kroner.

Ved en seremoni som ble holdt i Zürich, lanserte Sika, ifølge pressemeldingen, byggearbeidet med et nytt bygg på sitt eksisterende område. Det nye "Limmat"-bygget skal bli et moderne laboratorium og kontorbygg med plass til totalt 300 ansatte. Arbeidet er planlagt ferdigstilt høsten 2016.

Sika har planer om å samle 200 eksisterende ansatte fra andre Sika-avdelinger i tillegg til å skape nye arbeidsplasser. Dette betyr at omtrent 830 personer vil være sysselsatte ved Sika i Zürich i slutten av 2016, heter det i pressemeldingen.

– Helt siden Sika ble grunnlagt i Zürich i 1910, har vi kontinuerlig utvidet vårt fabrikksområde i Altstetten og bare i de siste ti årene alene har investert rundt 120 millioner sveitsiske franc, uttaler konsernsjef Jan Jenisch i pressemeldingen.

– Sika Zurich leder vårt globale selskap innen grunnleggende og anvendt forskning inn i nye lim og tettemasser, samt produksjon av disse produktene. Disse produktene benyttes av blant annet av bilindustrien. Hvert år blir over 60 millioner bilruter som betyr hvert fjerde bilrute på verdensbasis, innlimt med systemer produsert av Sika, sier han.