Daglig leder Svein Mathisen (innfelt) kan fortelle at det mindre enn ett år gamle selskapet Glass Team har hatt et halvårsresultat på rundt én million etter at virksomheten skilte lag med Saint-Gobain Bøckmann.

Millionresultat etter Bøckmann-overtagelse

Kun måneder etter at glassmester- og fasadeentreprenørdriften i Bøckmanns nå nedlagte fabrikk i Fredrikstad ble skilt ut i eget selskap, kan nye Glass Team rapportere omtrent én million i første halvårsresultat.

Tirsdag sprakk nyheten om at Saint-Gobain Bøckmanns fabrikk i Fredrikstad stanser produksjonen.

Fabrikken har omtrent 75 ansatte, og har tidligere også sysselsatt rundt 85 ansatte i glassmester- og fasadeentreprenørvirksomheten . I november 2013 ble byggevarekonsernet Saint-Gobain enig med fem aksjonærer fra Bøckmann om en virksomhetsoverdragelse som trådde i kraft 1. Januar i år.

Overdragelsen resulterte i at kun isolerglassproduksjonen ble værende igjen i Bøckmann, mens det nyopprettede selskapet Glass Team tok over lokalene, driften og de ansatte i glassmester- og fasadeentreprenørvirksomheten .

Millionresultat

Noen måneder etter overdragelsen kan Glass Team melde om et halvårsresultat på omtrent én million og en omsetning etter seks måneder på rundt 58 millioner.

Tidligere nestleder i Saint-Gobain Bøckmann, Svein Mathisen, er i dag daglig leder for det nye selskapet, og forteller at man ser lyst på fremtiden til Glass Team.

– Vi har dyktige ansatte som innehar stor kompetanse på vårt felt , ser mange muligheter, og er absolutt ikke bekymret. Glassmesteraktiviteten vår dekker Østfold og Follo, og fasadeentreprenørdriften vår har hele Østlandet som nedslagsfelt. Det er et veldig bra marked, og vi er inne i både nybygg og rehabilitering, forteller han til Byggeindustrien.

– God investering

Sammen med medaksjonærene Jørgen Slydal, Henrik Karlsen, Lasse Nilsen og Egon Andersen, som Mathisen tok med seg fra Saint-Gobain Bøckmann, har han sammen med de andre investert kraftig i det nye selskapet, og forteller at han er trygg på investeringen.

– Alle fem jobber i dag i selskapet, og vi ser mange muligheter for å utvikle Glass Team videre.

Mathisen uttaler at det er helt uaktuelt for bedriften å emulere Bøckmann og prøve å komme seg inn i isolerglassmarkedet også.

– Det er helt uinteressant for oss. Det er altfor mange aktører i markedet som produserer og selger glass. Vi produserer og monterer fasadeelementer, utfører tradisjonell glassmestervirksomhet, leverer og monterer interiørglass samt rekkverk, og det vil vi satse på, sier han.

Saint-Gobain Bøckmann Glassolutions legger ikke ned, men beholder mellom 10 og 20 ansatte i selskapets virksomhet i Østfold, opplyser administrerende direktør Benoît Chatillon i en epost til Byggeindustrien.