Foto: Sindre Sverdrup Strand

Sanner skar gjennom i byggestrid i Stavanger

Kommunalminister Jan Tore Sanner har parkert nok en byggekonflikt i Kommune-Norge når han tillater at nok en etasje bygges på Torgterrassen i Stavanger.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel på sine nettsider mandag.

Statsråden lar bystyrevedtaket som tillater nok en etasje på Torgterrassen, stå, og trosser dermed Riksantikvaren og Rogaland fylkeskommunes innsigelser mot vedtaket.

Skagenfondene fikk i mars ja fra et stort flertall i bystyret til å bygge på dagens hovedkontor i sentrum med en ekstra etasje. Også Fylkesmannen i Rogaland mente at byggeplanene kunne tillates, skriver Aftenbladet.

Riksantikvaren og Rogaland fylkeskommune la frem innsigelser om at en ekstra etasje vil styrke barrieren mellom Domkirken og den opprinnelige småhusbebyggelsen i sentrum. Disse klagene har nå statsråden satt til side, og alt står da klart for Skagenfondenes byggeplaner.

Nye justeringer i planene gjør at Riksantikvaren trekker sin innsigelse, sier statsråden til Aftenbladet.

– De mener nå at tiltaket er akseptabelt. Det har vært dialog mellom Riksantikvaren, Link Arkitektur og Skagenfondene. I tillegg er det lagt vekt på at Stavanger kommune har behandlet en ny reguleringsplan for sentrumshalvøyen, sier han.