Pål Anners Stenberg, proffansavarlig ved Byggmakker Skattum Lillehammer, smiler bredt etter at Lillehammer ble Skattums beste internlag under Stafettbirken.  Byggmakker Skattum stilte forøvrig med til sammen 45 lag .

Byggenæringen vant StafettBirken

Rundt 250 lag stilte til start til årets utgave av StafettBirken. Over 80 av disse kommer fra byggenæringen.

Rundt 250 lag stilte til start til årets utgave av StafettBirken. Over 80 av disse kommer fra byggenæringen.

En kjapp titt på startlista for årets StafettBirken forteller at byggenæringen nok en gang dominerer stafettutgaven av Birkebeinerrennet. Over 80 av bedriftslagene som stilte til start er nemlig tilknyttet byggenæringen.

45 lag fra Skattum

Det er bare å bøye seg i hatten for Byggmakker Skattum som i år stablet på beina 45 lag fra både administrasjon, styret, samtlige åtte butikker, og en rekke kunder og leverandører. Syljuåsen, Toten Bygg og Anlegg, Evensen & Evensen, Nordbohus, Byggmester Jon Kåshagen, Byggmester Ranheim, Vardåsen Bygg og Byggmester Rotstigen er blant Skattum-kundene som stiller med egne lag.

Utfordret kundene

Byggmakker Skattums StafettBirken eventyr startet i 2011. Den gangen var det ni lag fra butikkene, administrasjon og styret som stilte til start. I 2012 utfordret Skattum også kundene til å være med på et felles trenings- og StafettBirken opplegg. Denne utfordring har kundene tatt på strak arm og i år er det altså 45 lag som representerer byggevareforhandleren.

- I utgangspunktet var vi påmeldt med 50 lag, men sykdom og skader gjør at noen få lag har måttet trekke seg, sier Jan Olav Beitmyren i Byggmakker Skattum til Byggeindustrien.

Flere navn fra Byggenæringen

Men det er ikke bare Byggmakker Skattum som representerer byggenæringen under StafettBirken. Veidekke, Isachsen Gruppen, Isachsen Entreprenør, Norconsult Hamar, Statens vegvesen, Arealtek, Alpha Elektro, Block Watne, Ernstsen Bygg og Eiendom, Miljøbygg, Rambøll og Peri er andre kjente navn som er påmeldt til årets StafettBirken.

5.gang

StafettBirken arrangeres i år for 5. gang. Løypa mellom Tingstadjordet på Rena og Birkebeineren skistadion på Lillehammer er 54 kilometer lang og følger samme trasé som det ordinære Birkebeinerrennet. StafettBirken er delt i fire etapper på henholdsvis 9, 18, 14 og 13 kilometer. Deltakere må bære sekk som skal veie minst 3,5 kg og hver deltaker kan kun gå en etappe.