Her er tomten Rimfeldt-konsernet har kjøpt.

Rimfeldt kjøper 3M-tomten

Rimfeldt-konsernet kjøper 3M Norge AS sin 110.700 kvm store eiendom langs E6 i Skedsmo kommune.

Rimfeldt

  • Konsern med base på Kongsvinger . Driver med eiendomsutvikling og er godt etablert på Romerike.
  • Plantasjen gründeren, Karl Ragnar Rimfeldt, åpnet den første Plantasjen-butikken på Hvam i 1986.
  • Etter salget av Plantasjen i 2001 har familien bygget opp et konsern av eiendomsselskaper. I den senere tid har Rimfeldt har utviklet Maxbo Stormarked på Hvam, ved siden av Plantasjen-bygget som de også eier.

Eiendommen er meget sentralt beliggende ved Hvamkrysset, med flott eksponering mot E6, mellom Oslo sentrum og Gardermoen. Hvam er trafikknutepunktet hvor RV 22 til Lillestrøm og Gjelleråsen/Nittedal krysser E6.

Eiendommen ble lagt ut for salg i vår. Etter en prosess med flere interessenter, valgte 3M å sluttføre handelen med Rimfeldt, som også eier bebyggelsen til Maxbo og Plantasjen rett på andre siden av E6.

3M Norge AS kjøpte tomten på 1970-tallet og har i etapper bygd ut sitt norske hovedkvarter i Skedsmo kommune. Bebyggelsen omfatter nesten 15.000 m2 kontor-, service og lagerlokaler.

Daglig leder Karl Erik Rimfeldt er fornøyd med avtalen, som avslutter en svært aktivitetsrik høst for konsernet. I slutten av november inngikk Rimfeldt en gigantavtale på Berger med Nederlandsk-eide Pon.

Rimfeldt ser først og fremst et stort utviklingspotensial i eiendommen, men 3M vil leie tilbake kontorlokalene en periode. 6.500 kvm effektive lagerlokaler står foreløpig ledige.

– Vi er tilfredse med at 3M ønsker å leie kontorlokalene en stund til og ser frem til et godt samarbeid med representantene for 3M Norge fremover. Vi vil også leie ut lagerlokalene mens vi bruker tid på utviklingsarbeidet, sier Karl Erik Rimfeldt.

Country manager i 3M Norge, Ragnar Moseng, er også fornøyd med transaksjonen.

– Vi har hatt et mål om å gjennomføre salget i 2013, og det har vi lykkes med. Dessuten tror jeg Rimfeldt, som lenge har vært gode naboer på andre siden av E6, har de beste forutsetninger for å skape noe mer ut av denne eiendommen på sikt. Bedre beliggenhet finner man ikke i Norge. Vi innrømmer gjerne at vi har følelser for denne tomten etter et så langt eierskap, sier Ragnar Moseng.