Glava-sjef Jon Karlsen var glad for at proffsyklist Lars Petter Nordhaug, som sponses av firmaet, tok med Glava-ansatte på spinningtime.

Tråkker til for mindre sykefravær

Proffsyklist Lars Petter Nordhaug tråkket til i spinningtime sammen med Glava-ansatte i Askim torsdag kveld.

De siste to, tre årene har sykefraværet hos Glava AS blitt betraktelig redusert, mye takket være at bedriftsledelsen oppfordrer de ansatte til å trene. Som en motiverende faktor ledet Nordhaug en spinningtime for Glava-medarbeidere på treningsstedet Advancia i Askim tidligere i kveld.

– Den beste forebyggingen
– Fysisk aktivitet er generelt den beste forebyggingen for å unngå sykdom, og sykling er en veldig snill treningsform som gir liten risiko for belastningskader, sa Nordhaug til Byggeindustrien før han satte seg på sykkelen i spinningsalen på Advancia.

Proffsyklist Lars Petter Nordhaug hadde mange treningsglade Glava-ansatte med seg på spinningtime i Askim i kveld.

Fikk gode tips
Eva Ødegaard og Wenke Høitomt var blant de mange treningsglade Glava-ansatte som fikk gode spinningtips fra proffrytteren som nå sykler for det nederlandske laget Belkin. Ødegaard trener fast spinning og styrke, mens kollega Høitomt sverger til kattlebells.

Spent forsamling
– Vi skal gå gjennom noen intervallformer som vi proffer driver med, sa Nordhaug til en lydhør og spent forsamling mens han alle lot pedalene gå i bedagelig tempo som oppvarming et kvarters tid. Da ble det også tid til noen spørsmål fra salen:

-Hvor lang er en langtur?
-Hvor lang er en langtur? –Hva bestemmer intensiteten, wattbelastning eller puls? –Trener du mye styrketrening?

Nordhaug svarte så godt han kunne..

– Merker fellesskapet
Med sine ansatte i Glava var også administrerende direktør Jon Karlsen og prosjektleder på markedsavdelingen Per Stræde.

– Trening er et kjempefint tiltak for å få ned sykefraværet, og jeg merker et sterkt fellesskap og god trivsel hos oss, sa Karlsen.

Per Stræde mente også at et skjerpet fokus på bedre helse gjennom trening hadde gitt resultater i form av mindre sykefravær.

Pisk og ros
– Vi har både gitt pisk og ros for å få dette til. Blant annet har det blitt stilt krav til hver enkelt leder om å følge opp sine respektive ansatte. Det har vært nødvendig å tenke i nye baner, for Glava har hatt et gjennomsnittlig høyere sykefravær enn det som er tilfellet i norsk industri for øvrig, sa Stræde til Byggeindustrien.

Eva Ødegaard, Glava-sjef Jon Karlsen, prosjektleder Per Stræde og Wenke Høitomt er alle enige om at fysisk trening gir bedre helse.