OSLO 20000124: Interiør Stovner senter. Foto: Morten Holm, SCANPIX

Arkivfoto: Morten Holm/ NTB Scanpix

Sektor med nytt milliardkjøp

Sektor Gruppen AS og Partners Group har gjennom Sektor Portefølje II AS i dag inngått en avtale om kjøp av fire kjøpesentre fra Steen & Strøm.

Kjøpesummen er basert på sentrenes eiendomsverdi på 2.063 millioner kroner.

Transaksjonen gjelder for kjøpesentrene Stovner Senter (Oslo), Halden Storsenter (Halden), Torvbyen (Fredrikstad), og Markedet (Haugesund). Senterporteføljen plasseres i Sektor Portefølje II AS, der Partners Group på vegne av sine investorer eier 75 prosent i, Sektor Gruppen AS eier 15 prosent og Steen & Strøm 10 prosent.

Første investering i Norge

De fire sentrene skal forvaltes av Sektor Gruppen, som dermed har en portefølje på 36 kjøpesentre.

- Dette er vår første investering i kjøpesenter-eiendom i Norge. Partnerskapet med Sektor Gruppen er spennende og deres selskapsfilosofi passer godt med vår profil. Vi opplever Sektor Gruppen som et solid selskap i alle ledd, fra eiere til den daglige driften og er derfor trygge på at de vil forvalte denne porteføljen på aller beste måte, sier Chris Lydiker i Partners Group.

Fortsetter å vokse

- Det er nøyaktig ett år siden vi kjøpte Sektor, og vi varslet allerede da at vi hadde vekstambisjoner fordi størrelsen teller i kjøpesenterbransjen. I løpet av året som har gått har vi kjøpt 11 sentre og i tillegg tatt over forvaltningsansvar for ytterligere to sentre. Etableringen av Sektor Portefølje II og partnerskapet med en investeringsaktør som Partners Group, er et naturlig steg i vår vekststrategi. Det gir det oss flere muligheter for å bygge volum innenfor kjernevirksomheten til Sektor, sier styreleder Petter Stordalen i Sektor Gruppen AS.

Med dette kjøpet styrker Sektor sin tilstedeværelse i Oslo og Østfold. Markedet blir det første Sektor-senteret i Haugesund.

- Vi konkurrerer på to områder, der vi både jakter økt omsetning, men også økt forvaltningsvolum som bidrar til å styrke konsernets markedsposisjon ytterligere. Derfor er vi veldig tilfreds med å få forvaltningsoppdraget for denne porteføljen. Det ligger flere utviklingsmuligheter i disse eiendommene, sier adm. dir Eirik Thrygg i Sektor Gruppen AS.