Aquarama fikk byggepris

Landets største OPS-prosjekt utenom veisektoren – bade- og idrettsanlegget Aquarama – har fått byggepris av Kristiansand byggeforum

Både kommunen, Asplan Viak og entreprenørene Kruse Smith og BRG vant prisen.

Kristiansand kommune er initiativtager til utbyggingen og har sammen med BRG og Kruse Smith bygd anlegget gjennom en OPS-avtale. Visjonen har vært å bygge et variert og attraktivt aktivitetstilbud, med opplevelser til både fastboende og tilreisende. «Ett sted - for alle.» Asplan Viak har vært med som arkitekt og rådgiver siden reguleringsprosessen kom i gang.

I juryens begrunnelse heter det:

"Kristiansand kommune har våget å gjennomføre en ny og spennende anskaffelsesprosess for å realisere definerte behov ved å tilby tomta ved Bystranda.

Dette har resultert i et unikt anlegg som har vært organisert i tre delprosjekter og med felles utomhusanlegg. Prosjektet er gjennomført av eiendomsselskapet Aquarama Kristiansand AS i samarbeid med Kristiansand kommune som tiltakshaver.

Aquarama Kristiansand AS er eid 50/50 av BRG Eiendom AS og Kruse Smith Eiendom AS. Asplan Viak har utført et særdeles godt arbeid som arkitekt og rådgiver siden reguleringsprosessen kom i gang."

Anlegget har vært organisert i tre delprosjekter og med felles utomhusanlegg.

• Idretts- og badeanlegg med treningsstudio og spaavdeling.
• Flerbrukshall og næringsbygg med helserelaterte virksomheter og butikker
• Hotell, Sørlandets største, med konferansefasiliteter og restauranter.
• Utomhusanlegg, torgplass, parkareal og aktivitetsparkgater.

I alt er det 28 000 m2 bruksareal/ 40 000 m2 bruttoareal bygg og 12 500 m2 utomhusarealer (3800 m2 trafikk og gangsoner, 8700 m2 park og aktivitetsområder). Byggekostnader ligger på cirka en milliard kroner.

Les mer om prosjektet her.