Vidar Kroslid Norgesmester i lyspæreskifting

Lørdag 5. oktober byttet Vidar Kroslid ut gamle og energislukende lyspærer til nye miljøvennlige LED-pærer på kun 6,8 sekunder under NM i lyspæreskifting. Dermed kan han smykke seg med tittelen Norges raskeste lyspæreskifter.

Over 500 deltok i Norgesmesterskapet som ble arrangert av IKEA på alle varehusene i Norge i samarbeid med WWF. Kroslid vant foruten heder og ære, medlemskap i WWF og et gavekort på IKEA til en verdi av 10 000 kroner.

– Jeg er stolt over innsatsen, men må innrømme at jeg ikke tenker så mye på tittelen. Det var en veldig morsom konkurranse, som gav meg penger i lommeboka til ny vaskeromsinnredning. Og det er sannelig ikke verst, sier den ferske Norgesmesteren.

Tidenes første NM i lyspæreskifting
For første gang i Norgeshistorien inviterte WWF og IKEA til NM i lyspæreskifting for å markere et skifte innen bærekraftig belysning. Innen 2016 vil IKEA bytte ut alle sine lyspærer med det energieffektive alternativet LED.

– Med Norgesmesterskapet i lyspæreskifting ønsket vi å markere at vi beveger oss mot lysere tider for bærekraftig belysning i Norge. Vi er veldig fornøyd med deltakelsen, og ønsker å takke alle som ble i kampen mot glødepæren og hjalp oss å bytte til LED. Ikke minst, gratulerer til alle delvinnerne og den nye Norgesmesteren for imponerende innsats og tid, sier Nina Schefte, leder for bærekraft i IKEA Norge.

Hundrevis ble med i kampen mot glødepærene
Deltakerne strømmet til da IKEA åpnet konkurransen lørdag ettermiddag. Alle varehusene var godt representert i konkurransen, men det ble til slutt IKEA Sørlandet og Vidar Kroslid fra Lyngdal som fikk den beste tiden.

– Det gleder oss å se at arrangementet ble så godt tatt i mot. Alle som deltok har vist stort engasjement. Nå håper vi at flere får øynene opp for hvor lett det er å bytte til LED, og dermed sparer både strøm, penger og miljøet, sier Nina Jensen, generalsekretær i WWF Norge.

Seks delvinnere:
IKEA Leangen: Morten Foss Johnsen byttet til led på 8,1 sekund.
IKEA Åsane: Ole Hugo Anderson og Gaute Andersen byttet til led på 8,2 sekund.
IKEA Furuset: Tore Haugsvold byttet til led på 8,5 sekund.
IKEA Forus: Bjørn Erik Ualand byttet til led på 8,5 sekund.
IKEA Slependen: Adam Sjödin byttet til led på 9,6 sekund