Veidekke og Kruse Smith om HR på NHO-konferanse

Torsdag arrangerte NHO sin årlige Human Resources-dag. Byggenæringen bidro blant annet med sin innsikt i HMS og avhengighetshåndtering avhengighet blant sine medarbeidere, samt hvordan å bruke bedriftstilpasset lønn for å sikre arbeidstakerne i innleide bedrifter.

Både HR-direktør i Kruse Smith, Tom Syvertsen, og Kjell Aage Sørensen, bedriftslege i Veidekke holdt innlegg på NHO-konferansen torsdag.

Det melder Byggenæringens Landsforening på sine nettsider.

Kjell Aage Sørensen, bedriftslege i Veidekke, snakket om konsekvensene av rus på arbeidsplassen.

- Litt promille, en pille eller pokerspill – når skal arbeidsgiver trå til? spurte han i innlegget.

Veidekke har i mange år arbeidet systematisk med AKAN som en integrert del av sitt helse-miljø-sikkerhetsarbeid, og ble belønnet med AKAN-prisen for 2012.

I Byggeindustrien nummer 12, som kom i begynnelsen av september, snakket Sørensen og Veidekke-murer Runar Andersen om rus på byggeplassen.

Blant annet har Veidekke jobbet hardt med å få på plass gode rammer som blant annet pålegger alle ansatte og underentreprenører å følge et konkret regelverk som skal motvirke rus- og spilleavhengighet.

I innlegget gjorde Sørensen rede for utviklingen av denne ordningen i konsernet, og hvordan de har bevisstgjort holdningene blant ansatte. Sørensen kom også innom hvordan Veidekke arbeider konkret når det oppstår mistanke om at en medarbeider har et rus- eller spille­avhengighetsproblem.

Tom Syvertsen, HR- direktør i Kruse Smith AS fortalte forsamlingen hvordan Kruse Smiths bedrifts­­til­passede lønnssystem kan være et bidrag til å trekke bedriften i riktig retning på HR-området.

En ekstra dimensjon som kan gjøre behovet for et bedriftstilpasset lønnssystem større enn tidligere, er kravet om likebehandling i forbindelse med innleie av medarbeidere.

Ifølge regelverket skal en innleid arbeidstaker sikres de vilkår som han/hun ville hatt dersom arbeidstakeren var direkte ansatt i innleievirksomhet for å utføre samme arbeid. Syvertsen ga innblikk i et konkret eksempel på hvordan bedriften sørger for at medarbeidere behandles med utgangspunkt i de samme prinsipper, men slik at kompetanse og måten arbeidet utføres på kan tillegges vekt.