Sorterte alt på Betonmast-prosjekt

På prosjektet Utsikten på Mortensrud, som utføres av Betonmastselskapet Selvaabygg, har de klart det som for mange fortoner seg som umulig; 100 prosent sorteringsgrad.

- Jovisst er det mulig, sier Patrik Rådén, anleggsleder på Utsikten. Vi har hatt fullt fokus på dette helt fra prosjektstart. Helt fra kontraktsforhandlinger, i alle møter underveis, og ikke minst i det daglige, har dette med sortering vært et viktig punkt. Her om dagen hadde vi en liten dugnad der vi sorterte det som var i blandingscontaineren. Nå er containeren sendt tilbake. Tom. Og vi har ingen planer om å ta den tilbake, sier Rådén.

- Vi har lagt til rette for at sortering skal være enkelt. Alle containere er godt merket og alle søplesekker er gjennomsiktige. Vi har hatt et tett samarbeid med Franzefoss om hva som skal sorteres på hvilken måte.

Råden understreker at dette har vært et dugnadsprosjekt, der alle parter har bidratt. Også underentreprenørene er med på å opprettholde den fantastiske sorteringsgraden. Selvaagbygg har satt premisser for hva som skjer dersom ikke alle følger opp sorteringen, men det har ikke vært behov for å bruke bøter i denne omgang.

- Dette viser at alt kan sorteres, sier Paul Ødegaard, prosjektleder på Utsikten. Han er svært fornøyd med fokuset på dette arbeidet, og kan bekrefte at dette ikke går på bekostning av økonomien i prosjektet. Når alle har fokus på dette, drar i samme retning, og ikke minst er villige til å tenke nytt, er det fullt mulig å gjennomføre dette uten merkostnad. Det handler bare om å være bevisst.

Som takk for imponerende innsats fikk alle på prosjektet påskjønnelse i form av rosende ord og kake i lunsjen mandag 9. september. Dette ble godt tatt i mot på byggeplassen.

- Vi har vist at det går an, sier en stolt Patrik Rådén, som er temmelig sikker på at de vinner sorteringskonkurransen i Selvaagbygg denne gang.