Berit Solli til Arkitektbedriftene

Berit Solli (40) går til nyopprettet stilling som kommunikasjonsrådgiver i arbeidsgiverorganisasjonen Arkitektbedriftene.

Hun kommer fra næringsselskapet Oslo Teknopol IKS, der hun særlig har jobbet med Oslo Innovation Week.

- Jeg gleder meg til å jobbe i en medlemsorganisasjon. Arkitektbedriftene passer godt fordi jeg er opptatt av byutvikling og urbanisering. Jeg tror dessuten på å bygge prosjekter og organisasjoner nedenfra, og å bygge omdømme innenfra og ut, sier Solli.

Arkitektbedriftene er en frittstående organisasjon hvor brorparten av arkitektfirmaene i Norge er medlem. Dette omfatter både små og store, og inkluderer såvel arkitekturprosjektering, landskap- og interiørarkitekter. Blant de største er firmaer som Narud Stokke Wiig, Snøhetta, Rambøll, A-lab, Norconsult og Asplan VIAK.

- Arkitektbedriftene jobber for å styrke arkitektenes rolle, spesielt som ansvarlig for helhetlig kvalitet i utviklings- og byggeprosjekter. Vi påvirker bedriftenes rammebetingelser for å øke deres profesjonalitet og lønnsomhet. Dessuten ønsker vi å bidra til at norske arkitektfirmaer vinner flere oppdrag i internasjonal konkurranse. Derfor trenger vi nå å styrke oss på profilering, sier administrerende direktør i Arkitektbedriftene Egil Skavang.

Solli har jobbet nesten tyve år med journalistikk og kommunikasjon i blant annet Aftenposten, logistikkselskapet Posten, forskningsbasert legemiddelindustri og entreprenørselskapet PEAB. Solli har hovedfag historie og master fra BI.