Rune Olsø blir partner i Staur

Rune Olsø (39) har tiltrådt som partner i Staur Management AS, en del av Staur Holding AS.

Olsø har lang erfaring fra næringsliv og politikk, og kommer fra syv år i toppledelsen av Entra Eiendom AS og seks år som kommunalråd i Trondheim kommune. Olsø vil både arbeide med Staurs eiendomsutvikling og delta i utviklingen av gruppens øvrige investeringsaktiviteter.

Staur-aksjonær Bernt Østhus sier han er svært glad for å kunne knytte Olsø til Staur.

- Rune Olsø har en sterk strategisk kompetanse og har tidligere bevist at han leverer meget gode resultater i virksomheten han ledet. Vi har spesielt merket oss at Entra under Olsøs ledelse leverte et historisk godt halvårsresultat, et utbytte på en halv milliard kroner og gode kunderesultater. I Staur vil Olsø bidra til å skape verdier og arbeidsplasser både innenfor eiendom og den industrielle virksomheten vår. Vi er svært glade for at Olsø valgte å takke ja til vårt tilbud, sier Østhus.

Staur er et selskap i vekst, eid av Østhus-familien og managementet, med strategiske eierinteresser i virksomheter innenfor eiendom, energi og energitjenester samt matvareindustri. Staur forvalter, i samarbeid med Pareto Forvaltning AS, investeringsmandatet Pareto Staur Energy. I porteføljen ligger selskaper som Aqualyng AS, Fram Exploration ASA, Rex International Holding Ltd, Drilling Technologies Ltd, Lithicon AS, Staur Foods AS, samt flere større eiendomsinteresser i Norge og Baltikum.

- Jeg ser frem til å bidra til bygge verdier der Staur har eierinteresser, både innenfor eiendom, industriell og finansiell virksomhet. Jeg valgte Staur fordi selskapet er en dynamisk, offensiv og meget kompetent verdidriver i ulike selskaper spredt over en rekke land. At dette skjer med base fra Trøndelag er selvsagt ekstra positivt, sier Olsø.