Regjeringen satser på norsk i utlandet

Midt i valgkampen lover den rødgrønne regjeringen å gjøre det lettere for norsk næringsliv å vokse i utlandet. Prosjektet har de døpt «Team Norway».

Til tross for at Norge er bedre rustet enn de fleste andre land til å satse i nye markeder, sliter mange norske bedrifter når de prøver seg utenfor landets grenser. «Team Norway» vil blant koordinere utenrikstjenesten, Innovasjon Norge, Norges sjømatråd og andre aktører som jobber for norsk næringsliv i utlandet. Målet er å samle alle gode krefter slik at bedriftene får en mer enhetlig støtte. Det betyr blant annet utveksling av informasjon og erfaring, og felles arrangementer og fremstøt overfor andre land.

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) sto sammen med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) da «Team Norway» ble presentert i Trondheim fredag formiddag.

– Norske bedrifter i utlandet vil i enda større grad merke at vi driver økonomisk diplomati, sier utenriksminister Eide.

Norges ambassadører skal lede koordineringen av Team Norway-gruppenes arbeid i utlandet, i samarbeid med Nærings- og handelsdepartementet. Satsingen presenteres for norske ambassadører i utlandet mandag 19. august.