Staten betaler til Nord-Fron

Kommunal- og regionaldepartementet vil betale all kommunal infrastruktur og opprydding etter flommen. Nord-Fron kommune må skaffe nye tomter i Kvam, skriver gd.no.

Ordfører Olav Røssum (Sp) i Nord-Fron har i dag vært i møte med Kommunal- og regionaldepartementet for å få avklaring på flere spørsmål. Han er svært godt fornøyd med svarene han har fått.

- Det viktige er at dette ikke skal påføre de som er flomramma utgifter. Og det har vi nå fått avklart, sier Røssum.

- Vi har hatt skjønnsmidler ved naturskader tidligere, men det har vært nytt og utfordrende når det gjelder spørsmål om nye tomter, slik det er i Kvam. Vi måtte finne en løsning for private tomter og for huseierne som er rammet. Derfor blir det et spleiselag. Kommunen finner nye tomter, vi er med og finansierer infrastruktur og opprydding, sier hun.

Hvor mange tomter dette er snakk om i Kvam har de foreløpig ikke oversikt over.

NVE vil en av de nærmeste dagene komme med avklaringer på hvor folk får bygge opp igjen husene sine og hvor det anses for å være trygt å bo i framtida.

Selv om ikke husene ble ødelagt vil vi være med på at de får bytte tomt og bidra med skjønnsmidler til det, sier Tvinnereim. Men byggingen av nytt hus, må være en diskusjon mellom huseier og forsikringsselskapet.

Privat opprydding dekkes av forsikringsselskap.