Combisafe lanserer nytt motvektssystem

Combisafe lanserer nå et nytt motvektssystem for kantsikring på flate tak.

Combisafe International har lansert et helt nytt motvektssystem for å gi frittstående, ergonomisk og sikker midlertidig kantsikring for arbeid på flate tak, skriver selskapet i en pressemelding tirsdag.

Motvektssystemet er, ifølge meldingen, lett å installere, og tilfredsstiller kravene i EN 13374: den europeiske standarden for midlertidige kantsikringssystemer.

Systemet settes raskt opp med bare en hammer, og det bruker også en spesialutformet løpevogn som gir en raskere og mer ergonomisk installasjon uten behov for tunge løft. Løpevognen kan løfte og flytte opptil tre vekter (45 kg) som én enhet.

Stabiliteten til sikkerhetsrekkverket besørges av en enkel hevstang som kan monteres på to måter – enten på dekkenivå eller løftet. Hevstangen kan også justeres mens vektene er på plass ved hjelp av den ergonomiske løpevognen, eller den kan kobles fra og svinges inn langs sikkerhetsrekkverket for å gi enkel og effektiv tilkomst til taket.

Hver motvekt er laget av resirkulert gummi, og veier bare 15 kg, en vekt som vil holde seg nøyaktig da det ikke vil forekomme avskalling eller forringelse, som er et vanlig problem med betongvekter. Den valgfrie fotlisten i stål reduserer også risikoen for at det faller gjenstander og avfall ned fra taket. Den gir økt sikkerhet og slitestyrke sammenlignet med tradisjonelle systemer som bruker fotlister i tre.

Systemet eliminerer også behovet for fiksering til bygningskonstruksjonen eller penetrering av det eksisterende takdekket. For å beskytte takdekket ytterligere, kan det brukes en lastfordelingsplate ved arbeid på myke overflater slik som EPDM-gummi og støpeasfalt.