Fortsatt fare for ras i Sør-Trøndelag

Rasfaren er langt fra over i Roan i Sør-Trøndelag. Bygda har vært uten veiforbindelse siden fredag, og søndagens geologundersøkelser ga ingen avklaring.

Geolog Torbjørn Yri sier til NRK søndag ettermiddag at det fortsatt er stor rasfare i området.

– Det ser ut til å være et parti som har løsnet i underkant av et større flak. Dette har ramlet nedover fjellsiden og har blitt knust underveis, før det ble liggende i veibanen. Det er muligheter for at det er flere blokker som er løse, og derfor må vi undersøke det nærmere før vi sender folk under. Hvis det ikke gjøres tiltak, kan det komme ned flere steiner, forklarer Yri.

Statens vegvesen er kontaktet, og de vil sende opp mannskap i en lang lift som kan undersøke området. Fylkesvei 14 blir dermed fortsatt stengt, og Vegmeldingssentralen opplyser til NTB at den sannsynligvis vil være stengt minst et par dager til. Det bekymrer Roan-ordfører Jan Helge Grydeland.

– Vi er veldig sårbare. Dette er den eneste veien vi har, og det betyr alt i verden for oss at den er åpen, sier han.

Også tre andre steder i Sør-Trøndelag gikk det ras fredag kveld og natt til lørdag som følge av store nedbørsmengder. To av disse veiene, fylkesvei 630 ved Hagabrua i Midtre Gauldal og fylkesvei 701 ved Bjørset mellom Meldal og Storås, var fortsatt stengt søndag ettermiddag.