Igland lanserer lettmur for garasjer

Igland Industrier AS lanserer nå et nytt produkt til sine garasjekunder – lettmur i glassfiber.

Dette produktet skal gjøre det enklere å sette opp garasjemuren og garasjen. Produksjon av lettmuren kan gi nye markedsmuligheter for plastindustrien på Sørlandet.

Lettmuren skal være enkel å montere og plasseres direkte på grunnen. Når garasjen er satt opp kan gulvet støpes, uansett vær. Muren skal også være enkel å vedlikeholde. Det kreves ingen og man kan om ønskelig male muren.

Ved montering trenger man ikke forskaling og garasjen kan monteres når muren er montert. Elementene kommer i ferdige lengder på opp til 6 meter. Det er egne tilpassede former til murene ved garasjeporter og dører.

- Med lettmuren kan kundene starte monteringen av garasjen med en gang muren er på plass, og den vil samtidig fungere som forskaling ved støping av gulvet, sier teknisk sjef Geir Gjeruldsen hos Igland Industrier. Han har vært sentral i utviklingen av muren og tror mange kunder vil se fordelen i å kunne montere året rundt.

- Gulvet kan støpes når telen har forsvunnet – og resultatet blir som regel bedre når man har tak over, sier han.

Plastindustrien i Norge og ikke minst på Sørlandet, har de siste årene hatt store utfordringer på grunn av svært redusert etterspørsel. Igland bruker samme kompetanse i produksjon av sine lettmurer og ser for seg at dette kan bli en spennende forretningsmulighet for bransjen.

Muren er testet ved Universitet i Agder og den tåler laster godt innenfor Norsk Standards krav. Det er også søkt om patent og designbeskyttelse.

Materialene er de samme som benyttes i andre glassfiberprodukter, båt, vanntanker, mv.

- Vi mener dette er et godt alternativ for mindre bygg, og mange vil kunne sette den opp på egen hånd, sier markedsdirektør Frode Overå. Han ser mange kundegrupper for produktet – alt fra selvbyggere til profesjonelle aktører.

Kunder som ønsker lettmuren kan nå få alt de trenger til garasjen hos Igland.

- Vi ser at mange kunder ønsker mest mulig ferdige leveranser, og dette er nok et steg i den retningen, sier adm. dir. Dag Erik Heier.