Carlsen Fritzøe inn i elementproduksjon

Den tidligere Byggmakkeren Carlsen Fritzøe Handel AS har kjøpt seg inn i produksjonsbedriften 1-2-Tre Elementproduksjon AS på Svinevoll.

Dette er 1-2-Tre

Etablert som takstolprodusent i 1970.

Startet med elementer i 1995 i leide lokaler i Stokke.

Etablert på Svinevoll i egne lokaler i 2002.

22 fast ansatte medarbeidere og 4-5 innleide i sesong

Omsatte for 45 mill kroner i 2012.

Leverer alt fra små enkeltelementer og garasjer til komplette større bygg.

CarlsenFritzøe Handel kjøpt seg inn på eiersiden fra 2013.

– Med Carlsen Fritzøe på laget kan vi gå tyngre inn i byggelementmarkedet, kommenterer gründer og daglig leder Sven Ove Carlsen i 1-2-Tre i en pressemelding.

– Proffkundene våre som velger å bygge med elementer, kan få dette sammen med øvrige leveranser av trelast og byggevarer fra oss, følger styreformann Thomas Beck i Carlsen Fritzøe Hanldel opp, som nå får en 50 prosent eierandel i elementprodusenten..

For kundene til Carlsen Fritzøe er 1-2-Tre en svært tilgjengelig elementprodusent. Virksomheten holder til på Svinevoll i Våle kommune sentralt i Vestfold og med kort vei til E18 og hele markedsområdet til distribusjonsbedriften.

– I samarbeid med Carlsen Fritzøe øker vi markedsadgangen. De blir et viktig bindeledd mot entreprenørene og byggmesterne, opplyser Sven Ove Carlsen.

1-2-Tre har investert i en topp moderne produksjonslinje for å effektivisere og systematisere produksjonen. Variasjonen av elementer er stor og en håndverksmessig utførelse under kontrollerte produksjonsforhold sikrer kvaliteten.

– Vi ønsker å bidra i byggeprosessen med forenklede og rasjonelle løsninger som er like gode som plassbygde. Kvalitetskontrollen ivaretas ved at alle elementene blir tegnet og kontrollert hos oss før selve produksjonen, fremholder Carlsen.

Den typiske kunden hos 1-2-Tre er entreprenøren eller byggmesteren som bygger fra ett til ti hus i året. Bedriften er forberedt på å bygge elementer etter kravene til passivhus.

– Vi kjøpte oss inn i 1-2-Tre Elementproduksjon fordi vi tror utviklingen går mot mer prefabrikasjon ikke minst i forhold til nye byggeforskrifter. Nye forskrifter har mye strengere krav til fuktkontroll under byggeprosessen. Vi tror derfor på en økning i bruken av elementer som blir produsert innendørs under kontrollerte former, sier styreformann Thomas Beck i Carlsen Fritzøe Handel.

– Bruk av elementer vil også bidra til redusert byggetid. Nå kan våre proffkunder kjøpe elementer gjennom oss sammen med øvrige leveranser av trelast og byggevarer fra våre varehus. Dette gjør oss til en enda mer komplett og fremtidsrettet byggevareleverandør, avslutter Beck.