5 av 10 nordmenn pusser opp i vår og sommer

I løpet av de neste månedene vil mye penger bli lagt igjen i norske bad, kjøkken, gulv og uteplasser. Nesten halvparten av Norges befolkning kommer til å pusse opp boligen eller hytta i løpet av våren og sommeren.

Det kommer frem i en undersøkelse fra FINN oppdrag, gjennomført av Norstat blant 1000 nordmenn.

Det er i løpet av vårmånedene nordmenn i størst grad pusser opp boligen. I undersøkelsen kommer det frem at mai er den aller viktigste måneden etterfulgt av juni og juli, men allerede i løpet av april melder oppussingsiveren seg.

Denne våren eller sommeren svarer 46 prosent av respondentene i undersøkelsen at de kommer til å oppgradere boligen sin.

Nordmenn i 30- og 40-årene trekker opp snittet blant dem som skal pusse opp, der andelen er henholdsvis 56 og 55 %. De yngste – de under 30 år, er de som i minst grad skal pusse opp.

Videre sier 5 av 10 østlendinger, sørlendinger og nordlendinger at de har planer om å pusse opp. Tilsvarende tall for vestlendingene er 4 av 10, mens trønderne, 3 av 10, er de som i minst grad har planer om å pusse opp i vår og sommer.

På tross av at vi bruker mest penger i verden på å pusse opp boligen ser det ikke ut til at vi er fornøyd med resultatet så lenge av gangen. Så mange som halvparten av respondentene sier at den vanligste årsaken til at man pusser opp er at det er nødvendig. 1 av 3 pusser opp for å opprettholde eller øke boligens verdi.

− Tallene er ikke overraskende. De fleste nordmenn nyter godt av at Norge er et land med vekst i økonomien, lav rente og høy sysselsetting. Samtidig er Norge et land hvor de fleste eier egen bolig. Undersøkelsen er også i tråd med våre prognoser som viser nettopp at ROT-markedet er vekst. Det er en trend vi har sett over lang tid, sier Jon Sandnes, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).