NTNU-professor blir ny divisjonsleder i Reinertsen

Ikke bare nyutdannede sivilingeniører kommer fra NTNU til Reinertsen. Professor dr.ing. Siri Hunnes Blakstad tiltrer nå som leder for Divisjon Engineering Arkitekt Land.

Blakstad fortsetter også som professor II ved Fakultet for arkitektur og billedkunst på NTNU.

- Nærhet til fagmiljøene blant annet på NTNU er en av de viktigste konkurransefordelene til Reinertsen. Med universitetene som kompetansebase er vi til enhver tid sikret de dyktigste ingeniørene, solide forskningspartnere, kontinuerlig fornyelse og videreutvikling av våre 2.400 medarbeidere, forteller Kristian Reinertsen, divisjonsdirektør for Entreprise i Reinertsen.

Siri kommer til Reinertsen fra en stilling som leder for Workplace Management i Telenor Eiendom Holding. Der hadde hun ansvar for utvikling/programmering av Telenors kontorbygg i inn- og utland. Siri har også bakgrunn som forskningssjef i SINTEF. Ved NTNU var hun professor ved Fakultet for arkitektur og billedkunst, Senter for eiendomsutvikling og -forvaltning, der hun gjennomførte utviklingsprosjekter knyttet til innføring av nye kontorløsninger i en rekke virksomheter og var faglig ansvarlig for to masterprogrammer i Real Estate and Facility Management.

- Kombinasjonen med både sterke ledelsesferdigheter og bunnsolid fagkompetanse gjorde at Blakstad gikk seirende ut. Spesielt godt passer fagkunnskapen til Siri om energi og programmering av bygninger, som er satsingsområder i Reinertsen, sier Kristian.

I Sintef Bygg og miljø ledet nemlig Siri en forskningsgruppe som blant annet forsket på energibruk i bygninger, byggeprosess, bygningsforvaltning og arkitektur.