Offensiv satsing fra Takringen

Salget fra Takringen ble på rekordhøye 151 millioner kroner i 2012.

- Vi er også godt fornøyde med resultatet, som ble på 5,4 millioner kroner, før bonusutbetalinger og skatt, sier daglig leder Svein Sveum i Takringen AS. I 2011 solgte Takringen for ca 138 millioner kroner.

For 2013 forventer man derimot en nedgang i omsetningen. Fra årsskiftet gikk sju medlemsbedrifter ut fra sammenslutningen, samt at to andre også er på vei ut. Det er virksomheter som er tunge innen Derbigum som valgte å gå ut fra sammenslutningen og satse for seg selv.

- Det gjør at budsjettet for inneværende år er noe lavere enn i fjor. Vi forventer en omsetning for 2013 på rundt 119 millioner kroner. Dette er på 2010-nivå, så nedgangen er langt fra dramatisk. Vi forventer å være tilbake på 2012-nivå i løpet av relativt kort tid, legger Sveum til.

Det betyr at en av de viktigste jobbene for administrasjonen nå er å få inn nye medlemmer, og denne jobben er også i full gang.

- Vi har allerede fått inn tre nye medlemmer og flere er på vei, sier en offensiv Sveum.

2012 har på flere måter vært et hektisk år for Takringen. Det har blant annet blitt gjennomført flere takskoler, både for PVC- og asfalttekking.

- I tillegg har vi gjennomført det første Takringens Takakademi i Drammen med 15 deltakere. Vi har også avholdt et fagseminar i Trondheim der vi i tillegg arrangerte det første kurset for radonautorisasjon, forteller Sveum.