For tøft for avtroppende Peab-sjef

Jan Johansson uttaler at markedet ble for tøft til at han kunne fortsette å lede Peab-konsernet.

Det har gått hardt for seg i byggebransjen i Norden. Det er bakteppet for at Jesper Göransson nå tar over som fungerende konsernsjef i Peab etter at Jan Johansson brått gikk av.

– I en tøffere tid for byggebransjen, kjenner Jan Johansson at han ikke er rett mann for jobben lenger, uttaler Peabs pressesjef Niclas Brantingson til Byggeindustrien.

Brandtingson forteller at ledelsen i Peab hittil har vær fornøyd med Johanssons arbeid, men at de nå har gjort lederbyttet siden han selv ikke føler han kan fortsette.

– Det har vært en veldig tøff periode siden han tiltrådte i mai 2011. Både med prosjekter som ikke har gått så bra og et mye tøffere marked i Norden, kjenner han at han ikke klarer å opprettholde det tempoet som kreves.


Business as usual

For den norske driften av Peab, har ikke sjefsbyttet blitt merket på kroppen ennå. Kommunikasjonsdirektør i Norge, Line Fredriksen, forteller at de brå endringene i toppen i utgangspunktet ikke betyr noe for hvordan Peab jobber i Norge.

– Det er klart at det kommer litt overraskende, og det vil sikkert medføre noen endringer på sikt, men når man jobber i et stort konsern, er dette noe man bare må forholde seg til.

Fredriksen sier Peab her til lands har hatt veldig god erfaringer med ledelsen til den forrige konsernsjefen Jan Johansson, men også med fungerende sjef Jesper Göransson.

– Han har vært lenge i konsernet, og kjenner virksomheten godt - også den norske, sier Fredriksen.

I mellomtiden jobber Peab Norge videre som vanlig.

– Vi fortsetter med de samme lederne og den samme organisasjonen i Norge. Det er business as usual, sier Fredriksen.