Thon planlegger høyblokk i Tromsø

Olav Thon ønsker å reise en boligblokk sentralt i Tromsø. Ifølge de foreløpige planene, kan det ferdige resultatet bli over 30 meter høyt «solseil».

Politikerne i Tromsø vurderer nå Olav Thons byggeplaner nord i Tromsø sentrum.

Ikke langt fra Tromsøbrua, i et nabolag preget av lave bygninger, ønsker Thongård å bygge ut et område på 10.300 kvadratmeter, med rundt 60 boliger fordelt på et bebygd areal på 800 kvadratmeter.

Solseilet, som er det alternativet Thon & co trekker fram som sitt valgte alternativ i de foreløpige planene, består av konsentrert småhusbebyggelse, parkeringshus og en moderne høyblokk, som omkranser et grøntareal på omtrent 23.000 kvadratmeter.

Blokka, som har gitt forslaget navnet, kan minne om et stort seil, designet for å fange mest mulig sollys.

 

Ser oppover

Antall etasjer eller høyde på konstruksjonen nevnes ikke i planen fra Thongård og Arkitekt Stenvik Kontor, men kommunen anbefales å endre tillatt gesimshøyde i området fra +25.4 til +28.5 for å få tilrettelegge for det eventuelle nybygget.

Da Tromsø-avisa Nordlys omtalte Thons byggeplaner tidligere i år, ble Solseilet anslått til å bli 36 meter høyt.

Planlegger Gry Eva Michalsen i Tromsø kommune kan røpe at Tromsø kommune stiller seg positiv til saken.

Kommunen har ikke svart på forslaget ennå, men de signalene vi har fått fra politisk hold, har vært positive til å bygge i høyden, sier hun.

Solseilet, hvis det blir bygd, vil antakelig ikke bli byens høyeste bygning. Et nytt pasienthotell i Tromsø er planlagt til en kotehøyde på +90. Men Solseilet vil ruve høyt over naboene, og vil bli en av de høyeste bygningene i Tromsø sentrum.