Ellen Hambro direktør for Miljødirektoratet

Ellen Hambro er i statsråd i dag ansatt som direktør for Miljødirektoratet. Direktoratet for naturforvaltning og Klima- og forurensningsdirektoratet slås sammen til Miljødirektorat fra 1. juli 2013.

– Jeg er kjempestolt og glad. Det er en ære å bli vist den store tilliten å bli ansatt som den første direktøren for Miljødirektoratet. Jeg brenner for miljøsaken og gleder meg til å jobbe med 700 dyktige medarbeidere og med mange viktige miljøoppgaver, sier Ellen Hambro.

Ellen Hambro er ansatt på åremål for seks år med mulighet for forlengelse i én periode. Hun vil lede arbeidet med sammenslåingen av Direktoratet for naturforvaltning og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i en interimsperiode fram til Miljødirektoratet opprettes 1. juli 2013.

– Miljødirektoratet vil bli en tydeligere og mer synlig autoritet i en tid med stadig mer komplekse miljøutfordringer. Det nye direktoratet vil gi større gjennomslagskraft for miljøsakene, både gjennom felles ledelse og bedre samordning, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.