Stortinget vedtar rehabilitering av Slottsplassen

Stortinget stiller seg enstemmig bak et forslag om å oppgradere Slottsplassen for 70 millioner kroner. Anleggsarbeidet starter i år, så snart 17. mai-toget er unnagjort.

I innstillingen fra kommunal- og forvaltningskomtieen heter det at Slottsplassen i dag framstår som lite representativ og at beskaffenheten fører til betydelige utfordringer når det gjelder drift og vedlikehold.

Det er i dag 13.200 kvadratmeter grus på Slottsplassen, med et underlag av gammel asfalt. Mangelfull drenering skaper store problemer i nedbørsperioder.

Nå skal det legges en ny type fast dekke, og dreneringen blir satt i stand. Veier og fortau som har tilknytning til plassen, omfattes av prosjektet. Rehabiliteringen skal være ferdigstilt innen grunnlovsjubileet 17. mai 2014.

Høyre, Frp og KrF slutter seg til regjeringspartiene, men understreker at det selvpålagte tidspresset stenger for utredning av alternativ utforming og bruk av andre materialer, som brostein. De tre partier mener at det hadde vært mulig å gi Slottsplassen en høyere teknisk og estetisk kvalitet.