MT Højgaard skal bygge skole og barnehage i Oslo

Prosjektene har en samlet verdi på ca 360 millioner kroner, og etter knappe to års tilstedeværelse i Norge er dette viktige prosjekter for MT Højgaard.

De nye anbudene gjelder en skole for 1-10. trinn på Hasle med tilhørende flerbrukshall samt Holmen barnehage på Vinderen.

- Vi er svært fornøyde over å ha blitt valgt som totalentreprenør for disse prosjektene. Det viser at vi er godt i gang i Norge og vi ser frem til å ta fatt på oppgavene, sier daglig leder i MT Højgaard Norge, Karen Cecilie Møller.

Teglverkstomten - ny 1-10 skole og flerbrukshall
Skolen på Hasle har en verdi på rundt 300 millioner kroner og omfatter oppførelsen av en ny skole for ca. 800 elever fra 1. til 10. klasse samt tilhørende flerbrukshall. Samlet bygningsareal er 11.500 m2. Prosjektet omfatter også utforming av utendørsarealer på i alt 15.300 m2 med lekeplass, fotballbaner og grøntområder. Skolen skal ivareta kravene til passivhus.

Prosjektet er en del av en større byutviklingsplan for området som også omfatter oppførelse av 5.000-7.000 nye boliger og utbygning av både den sosiale og fysiske infrastrukturen. Byggherre for prosjektet er Undervisningsbygg og bygget skal stå ferdig til skolestart i 2015.

- Vi gleder oss til det videre samarbeidet med Undervisningsbygg og ser frem til å ta i bruk den kompetansen MT Højgaard i Danmark har med bygging av skoler og undervisningsbygg, sier Møller.

Bygget er tergnet av L2 Arkitekter AS.

Holmen barnehage
Barnehagen i Holmenveien 19 ligger i et typisk villaområde på Vinderen. Prosjektet innebærer totalrenovering av en eksisterende sveitservilla samt oppføring av et nybygg med ca BRA 1800 kvm. Nybygget er planlagt i henhold til passivhusstandard og skal BREEAM-NOR sertifiseres til kategorien ”Very good”. Sveitservillaen blir energimessig oppgradert og skal også sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR kategorien ”Pass”. Prosjektet er vunnet i konkurranse sammen med Nordic og Gasa arkitekter og landskapsarkitekten Bjørbek og Lindheim. Et av vinnekriteriene i prosjektet var løsning av funksjonskrav og arkitektur.

Nybygget skal fremstilles av prefabrikerte moduler, produsert av MT Højgaards datterselskap ScandiByg. Dette gir kortere byggetid, muligheter for produksjon under klimatisk gunstige forhold, optimale betingelser for kvalitetskontroll samt et bygg med godt inneklima.

Bygg og uteområder er planlagt i henhold til gjeldende retningslinjer for universell utforming. Nybygget inneholder 11 baser fordelt på to etasjer, samt barnehagens administrasjon og ledelse i tredje etasje. I sveitservillaen er det plassert to baser samt tilhørende administrasjon. Bygget skal stå ferdig sommeren 2014

MT Højgaard Norge har i dag 15 ansatte, men er i en kontinuerlig oppbemanningsfase.