"Oppussingsobjekt" til rehab på Birken

"Oppussingsobjektet" Nils Olav Sætheren, sjef i Tømrermester G. Sætheren AS, er klar for rehabilitering gjennom å sykle årets Birkebeinerritt.

– På høy tid å ta av minst 20 kilo for å komme ned på tosifret vekt-tall, kommenterer Nils Olav Sætheren som innrømmer at han ikke har trent i voksen alder.

Birken-lisensen fikk han som ekstraordinært tiltak fra en gavemild og medfølende Stein Borgen i sponsorprosjektet til Leca, Norcem og Byggeindustrien. Anledningen var Mesterhuskonferansen i Oslo hvor firmaet Tømrermester G. Sætheren er et entusiastisk medlem.

Treningsplan
Men nå blir det andre boller for Ringerike-byggmesteren. Kollega Irene Jensen har påtatt seg å være trener og coach. Hun har snekret en ambisiøs treningsplan frem mot rittet.

Til Byggeindustrien opplyser hun at sjefen allerede er satt opp på spinningtimer. Og hun kan love tøffe intervaller på Steinsletta og ikke minst opp til Ringkollen som er et naturlig treningsområde for folk på Ringerike. Dessuten kan hun by på kondisproduserende joggeturer.

– Nytter ikke å trekke seg nå. Nyheten er allerede lagt ut på facebook, kommenterer Irene Jensen.

Gøy og slitsomt
– Jeg er motivert og kommer til å investere i ny sykkel. Men jeg er også litt spent på hvordan det er å starte i et slikt ritt. Jeg er forberedt på at dette blir både gøy og slitsomt. Men det blir artig å se hvordan dette går til slutt, sier en fattet Nils Olav Sætheren.

Han har full oppbacking fra kona Siri som ikke har noe imot at mannen blir i bedre form.

Leca-Stein trakk tradisjonen tro på Mesterhuskonferansen også ut to personer blant kjedemedlemmene som hver fikk en attraktiv startlisens til Birkebeinerrittet. De heldige vinnerne ble Camilla Ommedal fra Mesterbygg Ålesund og Ronny Gurrich fra Larsen Bygg i Holmestrand. Begge tok utfordringen på strak arm.