Dette prosjektet på Grønland vant White pris for. Illustrasjon: White Arkitekter

White arkitekter Oslo vant gull i WAF Awards

White arkitekter Oslo vant gull i WAF Awards for sitt design av ny psykiatrisk klinikk på Nuuk, Grønland.

Prosjektet vant i kategorien 'Future Project Health'. Det var totalt syv finalister i kategorien, skriver arkitektkontoret i en pressemelding.

Ansvarlig arkitekt Jenny Mäki og prosjektleder Gina Bast Mossige presenterte prosjektet og mottok prisen i Amsterdam på vegne av teamet. White arkitekter Oslo var eneste norske arkitektkontor representert blant vinnerne.
- Det overordnede arkitektoniske konseptet bygger på de kontekstuelle kvalitetene, kontakten med Nord-Atlanteren, forholdet til det nære arktiske landskapet og det naturlige lyset som skifter gjennom døgnet og året. Dette har vi kombinert med med våre 7 strategier for et fremtidsrettet design. En arktisk psykiatrisk klinikk basert på normalitet og verdighet, sier Mäki.

Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2021.

- Vi er selvsagt veldig glad for prisen og dette er et prosjekt vi er svært stolte av! Vi har hatt et veldig godt samarbeid med byggherre og våre underleverandører DIFK Dipl.-Ing. Florian Kosche AS & ÅF Engineering AS med en felles tro på arkitekturens helende kraft og det å sette pasienter og brukernes behov i sentrum, sier prosjektleder Gina Bast Mossige.