Fra venstre: Kristian Brende og Steinar Lyseng. Foto: Vyrk

Vyrk kjøper Acusto Innredning av Skanska Norge

Vyrk AS kjøper  produksjonslinjen til Acusto Innredning i Stange av Skanska Norge.

Acusto Innredning og fabrikken i Stange blir innlemmet i Vyrk-gruppen som en ren produksjonslinje. Deler av spileproduksjonen i Trysil og Rogne flyttes til Stange for å effektivisere produksjonen, og øke produksjonskapasiteten ytterligere, skriver Vyrk i en pressemelding.

- Dette oppkjøpet gir oss et betydelig grunnlag for videre utvikling og større vekst i bedriften. Vi ser allerede gode synergier i produksjonen, og det er produkter av høy kvalitet med stort fokus på miljø, sier salgssjef Steinar Lyseng i en pressemelding.

Acusto Innredning glasskonsepter, og mulighet til å levere hele glassvegger blir med Vyrk videre. I tillegg til å levere ferdigbehandlet panel, finérte plater og spiler, har Vyrk nå også mulighet til å levere hele systemhimlinger og -vegger, samt norskproduserte glassvegger.

- Vi er fornøyde med at Vyrk som en industriell aktør med vekstambisjoner kommer inn og tar over vår virksomhet på Stange. Dette sikrer de ansatte en spennende arbeidsplass videre og Skanska får en leverandør som kan levere et bredt sortiment av våre produkter inn til våre prosjekter framover, sier konserndirektør Kristian Brende i Skanska Norge i meldingen.

Overtagelsen skjedde 1. april.